Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Η αγωγή του ανθρώπου ξεκινά από την σύλληψη!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εννέα μήνες για υγιή και χαρισματική νέα γενιά! Καλλιγένεια

Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο πρέπει σωστά να τον αναθρέψουμε εξ απαλών ονύχων, ώστε πρωτίστως να είναι υγιής και εύρωστος κι έπειτα να είναι ευτυχισμένος, χαρούμενος και να στραφεί προς τις αξίες, τα ιδανικά και τον πνευματικό τρόπο ζωής. Πώς όμως οι γονείς να αναστήσουν τέτοια υγιή, χαρούμενα και ωραία παιδιά; στο σώμα και στο πνεύμα που θα γίνουν μεγαλώνοντας άξιοι άνθρωποι;
Και πρώτα-πρώτα, από πότε να αρχίσουν την ανατροφή τους;

9 μήνες πριν από τη γέννησή … απαντάει ο Σωκράτης.. Και έτσι πιστεύει και η σύγχρονη επιστήμη, η οποία έχει επαληθεύσει με τα σύγχρονα μέσα της την πανάρχαια γνώση. (δρ Michel Odent, δρ Bruce Lipton, δρ Thomas Verny, δρ Chamberlain κ. ά.)
Μετά την γέννηση είναι αργά! Το παιδί που γεννιέται είναι ήδη 9 μηνών! Η αγωγή του ανθρώπου λοιπόν ξεκινά από την σύλληψη!
Στους εννέα μήνες της ενδομήτριας ζωής τίθενται τα θεμέλια της φυσικής και ψυχικής υγείας, επίσης όμως και του χαρακτήρα, των χαρισμάτων του και της ιδιοφυίας του, όλοι οι επιστήμονες είναι σύμφωνοι. Έτσι έχει προσφάτως αποφανθεί και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ηUNISEF.
«Οι μέλλοντες γονείς είναι οι γενετικοί αρχιτέκτονες των παιδιών τους. Επείγει αυτό να το μάθουν» dr Bruce Lipton.
«Η μητέρα παιδαγωγεί τα παιδιά της μέσα στην μήτρα της με τα ψυχικά της βιώματα» εξηγεί και ο Άγιος Πορφύριος, ο Άγιος Παϊσιος, Σωφρόνιος κ. ά Όλες οι πηγές γνώσης: Σύγχρονη Επιστήμη, Αρχαιοελληνική φιλοσοφία, Πατερική διδασκαλία και παραδόσεις- είναι σύμφωνες.
Πώς όμως οι γονείς να αναστήσουν ωραίους, άξιους ανθρώπους, τι να κάνουν;
Με τον τρόπο της συνετής, ήρεμης, και χαρούμενης ζωής τους, κατά την σύλληψη και την εγκυμοσύνη, με την αγάπη τους μεταξύ τους και προς το παιδί, και όλους τους ανθρώπους, την φύση και το Σύμπαν, τον Θεό, το Όλον! Με τις ευχές τους αυτή η νέα ύπαρξη που τόσο αγαπούν, να έχει χαρίσματα: Σοφία, Αγάπη, Καλοσύνη, Επιθυμία προσφοράς προς τον συνάνθρωπο! Δυναμισμό, Γενναιοδωρία, Αλτρουισμό! Και τον οραματισμό τους, να οραματίζονται, να λένε αυτές τις αρετές με την καρδιά τους!
Με την θέαση της Όμορφης Φύσης, της Τέχνης, του Φωτός, των Χρωμάτων γύρω τους, με το άκουσμα υπέροχης μουσικής! Μότσαρτ, Βιβάλντι, Ροσίνι, Σοπέν, ελληνικής, παραδοσιακής, βυζαντινής, έντεχνης!
Τα κύτταρα έχουν μνήμη. Σκέψεις, συναισθήματα, θεάματα, οράματα, ακούσματα, μουσική, όλα όσα περιβάλλουν το ζευγάρι, όλα όσα με τις ευχές και την αγάπη του τρέφει μέσα του, εφόσον εκπροσωπούν τον νόμο της Αρμονίας, της Θετικότητας, της Δικαιοσύνης, της Σοφίας, της Χαράς, της Αγάπης, εγγράφουν στα κύτταρα της νέας ύπαρξης αυτούς τους ίδιους νόμους! Και αυτούς θα εκφράσει μετά την γέννησή του, στην διάρκεια της ζωής του.
Όλα αποτελούν χαράγματα (=εντυπώματα) στην νευρική κυτταρική μνήμη του εμβρύου, κι αυτά είναι βαθειά, ισχυρά, ως πρώτα και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του ως παιδιού και ως ενηλίκου.
Και καθώς όλα αποτελούν το περιβάλλον του εμβρύου, σύμφωνα με την νέα Επιστήμη της Επιγενετικής, αυτά θα δώσουν δυνατότητα έκφρασης των θετικών ιδιοτήτων των γονιδίων. Κι αυτά θα εξουδετερώσουν τυχόν αρνητικές ιδιότητές τους, ή θα χαράξουν νέες θετικές εγγραφές. Τόσο σπουδαίο είναι το έργο που γίνεται κατά την ενδομήτρια ζωή από την έγκυο και τον πατέρα! Και βέβαια προσέχοντας διατροφή (μεσογειακή) και ανάπαυση.
Η γαλήνη της εγκύου επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόοδο της διαδικασίας της ανάπτυξης και το έμβρυο θα έχει σώμα αρμονικά πλασμένο και θα είναι υγιές. Ενώ η στεναχώρια της μητέρας κατά την κύηση προσβάλλει ψυχικά και σωματικά το παιδί με αλλεργίες, καρκίνο, καρδιά, διάφορες ελλείψεις. Μεγάλη επίδραση έχει στο παιδί η αγάπη ή η απόρριψη της μητέρας, αυτό έχει αποδειχθεί από πολλές έρευνες.
Ότι σκέπτεται, εύχεται, αισθάνεται και ζει η έγκυος, το έμβρυο το ζει την ίδια στιγμή μαζί της, κι όλα αποτελούν εντυπώματα, χαράγματα που καθορίζουν την μεταγεννητική ζωή του. Γι αυτό και οι παλιοί γυναικολόγοι έγραφαν ότι η έγκυος είναι μορφοποιός, δηλαδή δημιουργεί στο παιδί την μορφή (ή κάποια χαρακτηριστικά) που σκέπτεται, ή φαντάζεται. Και ο συγγραφέας Παπαγεωργάκης (άρθρο του 1950, περιοδικό: «Το μυστήριον της ζωής») αυτήν την ιδιότητα της εγκύου ονομάζει «ιδεοπλασία», πράγμα που σημαίνει ότι δίνει μορφή = πλάθει την ιδέα, στο έμβρυό της. Την ίδια λέξη χρησιμοποιεί και ο Άγιος Πορφύριος («¨Ένας να με ακούσει… και θα του στείλει ο Θεός πλούσια τη Χάρη Του!» Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, Μήλεσι 2018)
Στο ίδιο αυτό μικρό πόνημα ο Άγιος Πορφύριος λέει:
«Ό,τι θέλουμε γεννάμε. Θέλουμε Αγίους, γεννάμε Αγίους. Στο χέρι μας είναι να γεννήσουμε Αγίους. Η ψυχοσωματική υγεία του παιδιού αρχίζει να διαμορφώνεται από τη σύλληψη, εν συνεχεία επηρεάζεται από την ζωή της μητέρας κατά την κύηση και φυσικά από τη ζωή του ζεύγους.»
Ας μάθουν οι νέοι πώς να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά της Αγάπης, της Χαράς και των Ιδανικών.

Ι. Μαρή,
«Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 26 Ιανουαρίου 2019]

Scroll to Top