«Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας» Δράση κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης δια του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης υλοποίησε δράση κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού με τίτλο: «Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, με μαζική παρουσία μαθητών από τα σχολεία του Δήμου, στον προαύλειο χώρο του Δημαρχείου της πόλης, σε μία συμβολική εκδήλωση παρουσιάστηκαν δρώμενα από τη νεολαία μας και ακούστηκαν μηνύματα από τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά της σχολικής βίας. Τα παιδιά τραγούδησαν με μια φωνή για την αγάπη και τον σεβασμό.

Στο πλαίσιο ανάδειξης και ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας, στις 11.00 όλοι οι μαθητές /τριες με το σύνθημα που έδωσε μετρώντας αντίστροφα ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, έσπασαν λευκά μπαλόνια ταυτόχρονα συμβολίζοντας το σπάσιμο της σιωπής στη βία.

Αυτή η δράση έγινε την ίδια ώρα πανελλαδικά και ήταν μια πρόταση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σχολή Επιστημών Αγωγής που υιοθετήθηκε από την ομάδα εργασίας του Τομέα Παιδείας και εφαρμόστηκε από σχολεία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Συμμετείχαν τα σχολεία : 1ο, 2ο ,3ο, 5ο, 7ο Δημοτικό Αργυρούπολης, 1ο, 2ο, 4ο Δημοτικό Ελληνικού, 1ο,  2ο, 3ο, 4ο Γυμνάσιο Αργυρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Ελληνικού, 3ο ΓΕΛ Αργυρούπολης , ΕΠΑΛ Αργυρούπολης και Εκπαιδευτήρια Γ. Ζώη.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος σημείωσε: «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να πληγώνει τον άλλο. Δυνατός είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί και παλεύει για το καλό. Θα είστε σωστοί άνθρωποι όταν υπερασπίζεστε και σέβεστε τους άλλους όπως θα θέλατε να σας συμπεριφέρονται. Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας και το ήθος που δείχνουν»

Παρόντες στη δράση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Θωμάς Κατσαγώνης και Πολιτισμού Αλεξάνδρα Αφεντάκη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Μαρτίου 2024]

Scroll to Top