Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Φροντίδα για τους άστεγους του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης με στέγαση και εργασία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εδώ και μερικούς μήνες υλοποιείται το Πρόγραμμα Στέγαση & Εργασία για τους Αστέγους», από την Αναπτυξιακή Εταιρεία «Ελληνικό – Ανέλιξη Α.Ε.» του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, ως διαχειριστή φορέα, και τη σύμπραξη με τους δικαιούχους φορείς, Δήμο Ελληνικού– Αργυρούπολης, Δήμο Βύρωνα και Δήμο Καισαριανής.

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχουν ήδη στεγαστεί 13 νοικοκυριά από τα αρχικά 25 που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στο εν λόγω Πρόγραμμα. Πρόκειται για κοινωνικά ευάλωτα άτομα και οικογένειες που είτε ζουν σε επισφαλείς συνθήκες κατοικίας, είτε διαβιούν στον δρόμο, πληττόμενοι από την ευρύτερη κοινωνικοοικονομική κρίση.

Στόχος του προγράμματος αποτελεί η συμβολή στην εξάλειψη του φαινομένου της έλλειψης στέγης και η πολύπλευρη ενδυνάμωση των ωφελούμενων σε ψυχοκοινωνικό και εργασιακό επίπεδο. Αυτό επιδιώκεται μέσω της επιδότησης μισθωμένων κατοικιών για δύο έτη καθώς και της διευκόλυνσης της μετέπειτα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης των ωφελούμενων που είναι σε θέση να εργαστούν.

Το Πρόγραμμα αποτελεί επιπρόσθετα ένα ενισχυτικό μοχλό κινητοποίησης για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας, χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και απευθύνεται όπως αντιλαμβάνεται κανείς, στις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Το να έχει ένας άνθρωπος στέγη, τροφή και αξιοπρεπή διαβίωση δυστυχώς δεν είναι δεδομένο», αναφέρει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και τονίζει ότι «οι άστεγοι στην πόλη μας όμως δεν είναι αθέατοι! Τους εξασφαλίσαμε Στέγαση και εργασία! Είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ζητούν τη στήριξη και βοήθεια της κοινωνίας μας, όλη τη διάρκεια του έτους».

Και συμπληρώνει: «Ως Δήμος θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας και θα εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές που απαλύνουν τις ανάγκες τους. Με την ευχή μια ημέρα αυτά τα φαινόμενα να εξαλειφθούν..».

Στις φωτογραφίες μια ωφελούμενη του προγράμματος στο νέο της σπίτι.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Ιανουαρίου 2023]

Scroll to Top