Το μπετόν βάφτηκε πράσινο

Ελληνικό Αργυρούπολη

Είμαι πολύ ευτυχής να δηλώνω κάτοικος της Αγ. Παρασκευής. Ήρθε ο «επενδυτής» να μάς γεμίσει παροχές και ανέσεις που ουδέποτε είχαμε ονειρευτεί.

Μάννα εξ’ ουρανού όλα εκείνα που μάς υποσχέθηκε ο Δήμαρχος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο την 9η Νοεμβρίου, διατεινόμενος την ενδελέχεια των νέων δομών Εκκλησίας, πισίνας, δημοτικών ιατρείων, πάρκινγκ, γηροκομείου, δρόμων, γυμνασίου και αστυνόμευσης εντός της τσιμεντοκατασκευής, έως και την ανέγερση κυνοκομείου. Για την τελευταία μάλιστα, μόλις ξέσπασε ο νομοτελειακός καβγάς μεταξύ των παρευρισκομένων, ο κ. Κωνσταντάτος, μειδιάζων, έταξε: «ό,τι θέλετε, εγώ θα το κάνω». Διαίρει και βασίλευε ο Δήμαρχος. Αλλά να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος εμείς. Και όχι το δάσος, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΆ.

Είμαι λοιπόν επιπλέον ευγνώμων που ο πάλαι ποτέ υπερασπιστής του Απέραντου Πράσινου, ο σημερινός κύριος Δήμαρχος, τελεί πλέον καθήκοντα σημαιοφόρου της «επένδυσης»: επένδυσης στη βέβηλη σπορά μπετόν επάνω σε γη προορισμένη να γεννήσει οξυγόνο , επένδυσης κατασκευής μίας νέας πόλης μέσα στην πόλη.

Το «Πράσινο για τα παιδιά μας», το δόγμα για την υπεράσπιση του οποίου μέχρι προ ολίγων ετών ωρυόταν και προοιώνιζε επικές μάχες (ετοιμαζόταν να φτάσει το αίτημα μέχρι και στον τότε Πρωθυπουργό, βεβαίως-βεβαίως), έχει πλέον εξαϋλωθεί, παρ’όλο που τα παιδία μας γεννιούνται και αναπνέουν κάθε ημέρα.

Ήδη τα κυβικά του μπετόν πέφτουν ακαταπαύστως στη γειτονιά μας. Φυτεύονται στη θέση των δένδρων μας, εμπρός στα έκθαμβα μάτια των παραπλανημένων από τις μεγαλοστομίες του Δημάρχου συμπολιτών μας.

Χειροκροτούν.

Δυστυχισμένε μου λαέ,

Καλέ κι αγαπημένε,

Πάντα ευκολόπιστε

Και πάντα προδομένε.

-Διονύσιος Σολωμός, Εθνικός Ποιητής 

Νάσος Σπυρόπουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ελληνικό-Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19 Νοεμβρίου 2022]