Διανομή ξύλων για δεύτερη χρονιά από το Δήμο Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Αιτήσεις στο https://glyfada.gr/index.php/home/freewood

Για δεύτερη χρονιά, με τον χειμώνα να είναι προ των πυλών και την ενεργειακή κρίση στο φόρτε της, ο Δήμος Γλυφάδας ανάβει τα τζάκια στα σπίτια της πόλης και δίνει μια μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος συγκεντρώνει τα δέντρα και κλαδιά που μαζεύει από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας (είτε τα επικίνδυνα είτε όσα πέφτουν λόγω κακοκαιρίας). Στη συνέχεια τα τεμαχίζει με ευθύνη του Δήμου και τα διανέμει δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Διευκρινίζεται ότι διανομή γίνεται ακόμα σε όσους έχουν ζητήσει ξύλα από την πρώτη φάση, η οποία ξεκίνησε πέρυσι και που λόγω της τεράστιας ζήτησης δεν έχει καλύψει ακόμα πλήρως ο Δήμος.

Έχει ταυτόχρονα ξεκινήσει η δεύτερη φάση αιτήσεων. Οι αιτήσεις αυτές θα αρχίσουν να ικανοποιούνται, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι δικαιούχοι της πρώτης φάσης. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρείτε στο σύνδεσμο https://glyfada.gr/index.php/home/freewood και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν μαζί του (με SMS) για να παραλάβει όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου.

Τα ξύλα διανέμονται ανάλογα με τις ποσότητες που συγκεντρώνονται, προοδευτικά, όλους τους επόμενους μήνες, από όλα τα κλαδέματα που συλλέγονται τακτικά από όλη τη Γλυφάδα.

«Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, λόγω και της ενεργειακής κρίσης, και θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε όσο δυνατόν περισσότερες ανάγκες μπορούμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο μας που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια – στον τεμαχισμό, στη διανομή και συνολικά στο απαιτητικό αυτό εγχείρημα», τονίζει ο Δήμαρχος στην ανακοίνωσή του.

Τον συντονισμό έχει η Δημοτική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας Άννυ Καυκά, η οποία βρίσκεται συνεχώς στον τόπο διανομής, μαζί με όλους τους εργαζομένους στην Πολιτική Προστασία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 8 Οκτωβρίου 2022]

Scroll to Top