«Το Παιδί πάνω από όλα»

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη

815 κιβώτια με σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν από 62 Δήμους της Αττικής

Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συγκέντρωσε σχολικά είδη για τα παιδιά που έχουν πραγματική ανάγκη. Τσάντες, μολύβια, τετράδια, στυλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους, καινούργια ή μεταχειρισμένα σε άριστη κατάσταση, συγκεντρώθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου. Τα σχολικά αυτά είδη θα διανεμηθούν από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Αλίμου σε παιδιά οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών. Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν στα βιβλιοπωλεία: Foreverbooks Alimos, Tetragono Bookstores, Γράψε Σβήσε και σε όλους τους συμπολίτες μας που στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Στις φωτογραφίες οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Αλεξόπουλος, Μαρία Αραπάκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στέφανος Διαμαντής και η Δημοτική Σύμβουλος Αναστασία Σιμητροπούλου.

Στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης η δράση συγκέντρωσης των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Από νωρίς δεκάδες συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και φρόντισαν ώστε τα παιδιά των Κοινωνικών Δομών να έχουν μια γεμάτη σχολική τσάντα για την νέα μαθητική χρονιά. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μηνόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το θετικό αποτέλεσμα και ευχαρίστησε όλους εκείνους –επιχειρηματίες και πολίτες – που συνέδραμαν για μια ακόμη φορά.

Γεμάτες σχολικές τσάντες για 400 μαθητές στη ΓλυφάδαΕξαήμερη δράση από το Δήμο, την Ένωση Γονέων και τον Εμπορικό Σύλλογο

Στο πλαίσιο της εξαήμερης δράσης “Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες” που αποτελεί πλέον θεσμό στη Γλυφάδα και συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Γλυφάδας, την Ένωση Γονέων Γλυφάδας και τον Εμπορικό Σύλλογο Γλυφάδας,  συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη για περισσότερα από 400 παιδιά της πόλης, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η διάθεση προσφοράς που επέδειξαν ιδιώτες, σύλλογοι, φορείς και επιχειρήσεις στο κάλεσμα που απευθύνανε για να γεμίσουν τις άδειες σχολικές τσάντες ήταν πολύ μεγάλη

Τετράδια, μολύβια, γόμες, ξύστρες, κηρομπογιές, στυλό, κασετίνες, και πολλά ακόμα σχολικά είδη -όλα καινούργια και σε άριστη κατάσταση- που ήδη διανέμονται στους μαθητές των σχολείων της πόλης που έχουν ανάγκη, μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας και του Συλλόγου Γονέων κάθε σχολείου αλλά και με τη συνδρομή την κοινωνικών δομών του Δήμου.

Με τη δράση του Δήμου συνέπεσε και το «Μαζεύουμε σχολικά», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Για υλοποιηθεί η προσπάθεια με άρτιο και συντονισμένο τρόπο συνέδραμαν τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και ο πρόεδρο Νίκος Παπακώστας, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και η επικεφαλής Άννυ Καυκά αλλά και άνθρωποι της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα οι: Ελένη Καράχου (Αντιδήμαρχος Παιδείας), Γεωργία Βαμβακερού (Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας  Σχολικής Επιτροπής), Μαρία Καραβουσάλη (Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής) και Λένα Δεναξά (Υπεύθυνη Κοινωνικών Δομών). Αξίζει να σημειωθεί και η πολύτιμη βοήθεια από την Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας.

Μεγάλοι χορηγοί

– Minerva marine, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

– Magic Box, Φωτόπουλος Κωνσταντίνος

– Thenamaris

– Hondos center

– Έσπερος εστίαση, Παπαθεοχάρης

– Plaisio stores

– Blends, Τσακίρης

– Ηλιαχτίδα, παιδικές χαρές

Σύλλογοι Γονέων

– 2ο, 3ο, 4ο, 8ο, 10ο, 14ο Δημοτικό

– 2ο, 3ο, 4ο, 6ο Γυμνάσιο

– 3ο, 4ο Λύκειο

Λοιποί Φορείς

– ΔΗΜ.Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Γλυφάδας, Σκαλτσάς Παναγιώτης

– Ένωση Κρητών Γλυφάδας

– Ένωση Ποντίων Γλυφάδας

– Ένωση Μικρασιατών Γλυφάδας

– Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας

– Σύλλογος Προφήτης Ηλίας

– Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Atout edu & pro, Τσότρας

– Πατρινός κρύσταλλα

– Αθλητικός Όμιλος Γλυφάδας ( Κεραυνός), Παπαγιαννης

– Αθηνά Λυγνού

– IPS Office, Κοκορόσκου

– Ταξίδι Λόγου, Ανδρεάδη Ραφαέλα

– Φροντιστήριο ΑΞΙΑ, Κυριακοπούλου Μαρία

– Φράγκου Ζωή

– Πάστρας βιβλιοπωλείο

– Γαλιατσάτος βιβλιοπωλείο

– Αλεξανδρής βιβλιοπωλείο

– Πλαστήρας κομμωτήριο

– Βεντούρη Εργίνα

– Tapperware, Ψαράκη Μαρία

– Καρέλλας

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Σεπτεμβρίου 2022]