Εθελοντικός παράκτιος και υποβρύχιος καθαρισμός της παραλίας Αλίμου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε μια εκπαιδευτική βιωματική δράση παράκτιου & υποβρύχιου καθαρισμού στην παραλία Αλίμου, πήραν μέρος 140 μαθητές Δημοτικού από τα Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία που, υπό την καθοδήγηση της All For Blue organization.

Στη δράση συμμετείχαν επίσης και Γάλλοι εθελοντές από το Πανεπιστήμιο της Lille, που φρόντισαν για την καταμέτρηση και το ζύγισμα των απορριμμάτων, ενώ την παράσταση έκλεψαν οι δύτες που εντυπωσίασαν τους μικρούς μαθητές με τα “ευρήματα” που έβγαλαν από τον βυθό.

Καπάκια, αποτσίγαρα, μπουκάλια πλαστικά και γυάλινα, σκοινιά, απορρίμματα πανδημίας, εσώρουχα, πιστωτικές κάρτες, κλειδιά, χάπια, σκούπες, πινακίδα οδοσήμανσης, παιδικό καρότσι, πακέτα τσιγάρων, κάψουλες καφέ, ρολόι, μανταλάκια….. είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια του καθαρισμού της παραλίας!

«Τώρα που έρχεται καλοκαίρι, ας κρατήσουμε τη θάλασσά μας καθαρή. Της αξίζει για τη χαρά που μας δίνει!», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης συγχαίροντας και ευχαριστώντας θερμά τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Απριλίου 2022]

Scroll to Top