Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη

Άλιμος

Το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη και όλων των γύρω δρόμων είναι σε πλήρη εξέλιξη, όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά εκτεταμένο και σημαντικό έργο, που ο Δήμος Αλίμου σχεδίαζε και διεκδικούσε για πολλά χρόνια, ώστε να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τις πλημμύρες δρόμων και ιδιοκτησιών από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η εκτέλεση του έργου είναι πλέον πραγματικότητα, χάρη στην χρηματοδότηση και την επίβλεψη από την Περιφέρεια Αττικής και το ΕΣΠΑ (κόστος 7.000.000 € προ εκπτώσεων).

Όπως κάθε έργο τόσο μεγάλης κλίμακας, αναμένεται να ταλαιπωρήσει για ικανό χρονικό διάστημα τους κατοίκους των περιοχών, όπου κάθε φορά γίνονται εργασίες (κατασκευάζονται οι υπόγειοι αγωγοί και τα φρεάτια, οδηγώντας τα νερά της βροχής στη θάλασσα).

Γι’ αυτό, η Δημοτική Αρχή παρακαλεί θερμά για την κατανόηση των πολιτών και ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που αναπόφευκτα προκαλείται στην καθημερινότητά τους.

«Προκειμένου να διευκολύνουμε όσο γίνεται τους πολίτες και να ελαχιστοποιήσουμε την ταλαιπωρία τους, θα ενημερώνουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμόζονται.

Ευχαριστούμε και πάλι όλους τους κατοίκους για την υπομονή και τη συνεργασία τους, προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το μεγάλο και σημαντικό έργο πολιτικής προστασίας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ασταμάτητα για να φτιάξουμε μία πόλη σύγχρονη, ασφαλή, με πλήρεις υποδομές και λειτουργικότητα», τονίζει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στην ανακοίνωσή του.

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις και Ενημερώσεις

Παραδόθηκε ξανά στην χρήση των πολιτών το τμήμα της οδού Θεμιστοκλέους από την Υψηλάντου έως την Κανάρη.

Το τμήμα της οδού Κανάρη από Θουκυδίδου έως Φιλελλήνων παραμένει κλειστό, λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων.

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν εργασίες και σε ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΝΑΡΗ (από Αριστοτέλους έως Θουκυδίδου), καθώς και σε ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΘΟΥΚΥΔΙΔΟΥ (από Κανάρη έως Μεγίστης). Οι εργασίες αυτές θα διαρκέσουν 2 περίπου μήνες, στη διάρκεια των οποίων οι δρόμοι θα είναι κλειστοί και η κυκλοφορία θα διεξάγεται σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα της φωτογραφίας.

Με γαλάζιο χρώμα φαίνεται η περιοχή που είναι ήδη κλειστή και οι εργασίες προχωράνε, ενώ με κόκκινο χρώμα η περιοχή που σύντομα θα κλείσει για εργασίες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Σεπτεμβρίου 2021]