Γερμανική αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης

Ελληνικό Αργυρούπολη

Με τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο Γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Έρνστ Ράιχελ, ο βουλευτής του SPD κ. Σπίρινγκ Ράινερ και υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής Κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος επεσήμανε την σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων όπως και την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις με τις τοπικές αρχές.
Παράλληλα συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο μερών με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στην διαχείριση μεγάλων επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Υφυπουργός τόνισε την σημασία ανάπτυξης κοινών δράσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των υποδομών, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Η γερμανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη συνέχεια από τον δήμαρχο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στην μαρίνα Ελληνικού, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ν/Α Ευρώπη.
Η συνάντηση έκλεισε με την παράθεση δείπνου εργασίας ενώ το φθινόπωρο σε νέα συνάντηση θα ανακοινωθεί και επίσημα η έναρξη της συνεργασίας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 31 Ιουλίου 2021]