Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ο Δήμος Ηλιούπολης καλεί σε πεζές περιπολίες εθελοντών για την προστασία του Υμηττού

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας το φετινό καλοκαίρι οδήγησαν το Δήμο Ηλιούπολης σε κάλεσμα εθελοντών για πεζές περιπολίες προκειμένου να προστατευθεί ο πολύπαθος κατά το παρελθόν Υμηττός. Οι περιπολίες θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και θα διαρκέσουν για περίπου 2 εβδομάδες.

«Επαγρυπνούμε όλοι μαζί. Εθελοντές, αιρετοί και υπηρεσιακοί», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

«Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Τις τελευταίες ημέρες, όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ανείπωτης καταστροφής, που τραυματίζει ανεπανόρθωτα τη φύση, τα δάση μας, τις περιουσίες και απειλεί ζωές.

Το βουνό μας, ο Υμηττός, έχει καεί επανειλημμένα στο παρελθόν και δεν πρέπει να κινδυνέψει ξανά.

Ο Δήμος μας έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και επαγρυπνεί ώστε να μη ζήσουμε και εδώ, το δράμα που ζει η υπόλοιπη χώρα.

Καθημερινά λαμβάνουμε συγκινητικά μηνύματα συμπολιτών, που προσφέρονται να συμβάλλουν και προσωπικά, με την συμμετοχή τους στην επίβλεψη και στην πρόληψη πυρκαγιάς στην περιοχή μας.

Ξεκινάμε από τη Δευτέρα 9 Αυγούστου και για τουλάχιστον τις επόμενες δυο εβδομάδες πεζές περιπολίες εθελοντών στους δρόμους, που συνορεύουν με τον Υμηττό, σε πάρκα της πόλης, στο ρέμα της Πικροδάφνης και σε άλλα κρίσιμα σημεία, που θα πραγματοποιούνται τις κρισιμότερες ώρες και συγκεκριμένα: 06:00-10:00, 18:00-22:00, 22:00-02:00 και 02:00-06:00.

Προσωπικά σας καλώ να συμμετέχετε στην κοινή αυτή προσπάθεια, συμπληρώνοντας την ψηφιακή φόρμα και δηλώνοντας την ημέρα και την βάρδια, που μπορείτε να συμμετέχετε.

Όλοι οι εθελοντές, μετά από ενημέρωση, θα εφοδιαστούν με γιλέκο και έγγραφη άδεια από τον Δήμο και με τον συντονισμό αιρετών και υπηρεσιακών της πολιτικής προστασίας, θα επιτελέσουν την υψηλή κοινωνική τους αποστολή.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 99 70 077 και 210 99 70 078.

Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα προστατεύσουμε την πόλη μας, το περιβάλλον και το βουνό μας, από κάθε κίνδυνο και επιβουλή».

Γιώργος Χατζηδάκης

Δήμαρχος Ηλιούπολης

Scroll to Top