Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δυναμική παρουσία του Ροταριανού Ομίλου Βούλα – Πανόραμα παρά την πανδημία

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Η χρονιά που πέρασε για τους περισσότερους συλλόγους «πάγωσε» κάθε δραστηριότητα ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που ανέστειλαν τη λειτουργία τους επ’ αόριστον. Φωτεινό παράδειγμα ότι η πανδημία του κορωνοϊού δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για δράσεις και για προσφορά στο συνάνθρωπο αποτελεί ο Ροταριανός Όμιλος Βούλα Πανόραμα που το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο συνέχισε τις δράσεις του αλλά αυξήθηκε σε μέλη και απέκτησε και έναν Όμιλο από «παιδιά» του, τους Ροταράκτορες.
Προσαρμοζόμενοι βέβαια στα μέτρα που επέβαλε η πανδημία, με τη χρήση της τεχνολογίας και την αξιοποίηση των τηλεδιασκέψεων, ο Ροταριανός Όμιλος Βούλα Πανόραμα παρουσίασε στην πανηγυρική του συνεστίαση το βράδυ της Πέμπτης 24 Ιουνίου έναν απολογισμό πεπραγμένων. Η Πρόεδρος Έφη Βιγκλή αναφέρθηκε στις δράσεις των Λεωφόρων Εσωτερικής Δράσης, Επαγγελματικής Δράσης, Κοινοτικής Δράσης, Διεθνούς Δράσης και Νεότητας. Παράλληλα έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας ανακοινώνοντας τους στόχους για τη νέα ροταριανή χρονιά που μόλις ξεκινούσε.

«Είναι γεγονός ότι η σημερινή εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από το πνεύμα του υλισμού και του ατομικισμού. Ο εθελοντισμός προσπαθώντας να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα της ζωής μας, αντιπαραβάλει την έννοια της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος στο «ο ένας για τον άλλο» και όλοι μαζί για την κοινωνία των πολιτών. Ο Ροταριανός Όμιλος Βούλα – Πανόραμα υλοποιώντας τις αρχές του Ρόταρυ ταυτίζεται με το πνεύμα της έννοιας του εθελοντισμού με στόχο την βελτίωση όλων των θεμελιωδών αναγκών της κοινωνίας μας, οικονομικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, ιατρικών, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιθυμία του είναι να συμμετέχει καθημερινά ενεργά όπου υπάρχουν ανάγκες και προβλήματα με στόχο την αισθητή βελτίωση της ποιότητας ζωής της πόλης μας, ή όπου αλλού υπάρχει ανάγκη. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο εκφράζουμε την επιθυμία να συμπεριληφθεί ο Όμιλος μας στο Μητρώο Εθελοντών του Δήμου μας και να μας γνωστοποιούνται οι εθελοντικές δραστηριότητες και δράσεις, ώστε να συνδράμουμε και εμείς με προσωπική συμμετοχή ή με άλλο τρόπο στην επίλυση των προβλημάτων. Επιθυμούμε τα μέλη του Ομίλου μας να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις και να υποστηρίζουμε κάθε πράξη και έργο εθελοντισμού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Επίσης με τη μορφή του «επαγγελματικού εθελοντισμού» το κάθε μέλος μας ανάλογα με τον τομέα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του δωρεάν όπου υπάρχει ανάγκη. Η συνεισφορά μας δεν θα είναι παροδική αλλά συνεχής και ουσιαστική. Ο εθελοντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ήθος, τις ανάγκες, τα όνειρα και τις δυνατότητες του ενεργού ροταριανού πολίτη που αγωνίζεται για μια καλύτερη ζωή, ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη κοινωνία μέσα στην οποία ζει και αναπτύσσεται», είπε η Πρόεδρος του Ρ.Ο. Έφη Βιγκλή.
Κλείνοντας την ομιλία της ευχαρίστησε όλους όσους τη βοήθησαν αλλά ιδιαίτερη μνεία έκανε στους συνεργάτες – μέλη του Ομίλου που την εμπιστεύτηκαν και την στήριξαν.

Εξήγησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο για τη Ροταριανή Χρονιά 2021-2022 παραμένει ίδιο και συγκεκριμένα:
Πρόεδρος: Έφη Βιγκλή
Αντιπρόεδρος Α’: Πόπη Λαμπροπούλου
Αντιπρόεδρος Β’: Αθανάσιος Καρνέζης
Γραμματέας: Νάντια Ευαγγέλου
Ταμίας: Γιώργος Πέτσος
Κοσμήτορας: Θόδωρος Καράσσος
Μέλη: Δημήτρης Μπατάγιας, Δημήτρης Οικονόμου και Αλεξάνδρα Σαρηγιαννίδη
Με μεγάλη χαρά ανακοίνωσε τους Rotaract, τα
«παιδιά» του Ομίλου, κυριολεχτικά και μεταφορικά όπως είπε η Έφη Βιγκλή, στους οποίους έγινε και αλλαγή ηγεσίας. Τη σκυτάλη από τον ιδρυτή Πρόεδρο Πλάτων Καράσσο πήρε ο εισερχόμενος Πρόεδρος 2021-2022 Λευτέρης Δαδιώτης. Αντιπρόεδρος η Φρειδερίκη Ταταβέλη. Γραμματέας είναι ο Πάνος Τσέτσος. Κοσμήτορας η Έρση Δάκα.
Ταμίας η Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου και μέλη η Τόνια Ρούμπου και ο Μάνος Ξεζωνάκης.

Την συνεστίαση εκτός από τον αξιότιμο Διοικητή της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Γεώργιο Μαύρο, την Προδιοικητή Μάρη Δεληβοριά, την αξιοτ. βοηθό Διοικητή ροτ. Νταιάνα Λυκουρέζου και τη νέα βοηθό Διοικητή Άννα Πηλείδη τίμησαν με την παρουσία τους επίσης: ο Πρόεδρος Ρ.Ο. Ν. Σμύρνης Δημήτρης Οικονόμου, η Πρόεδρος Ρ.Ο. Κηφισιά Πολιτεία Χριστίνα Καρτσιώτη, η Πρόεδρος Ρ.Ο. Βουλιαγμένης Μαρία Τζενάκη. Οι ροταριανοί Βέρνερ Χερμάν, Βασίλης Τριτάκης, Νίκος Ξεζωνάκης, Νίκος Καραχάλιος, Δέσποινα Κατσώχη, Σου Ξοξάκου, Σπύρος Κολαΐτης, Γιάννης Κατσανεβάκης, Κώστας Καρδάρας και Ανδρέας Κεκε.
Η πανηγυρική συνεστίαση χαρακτηρίστηκε από τη βράβευση του Ροταριανού Ομίλου με τρία βραβεία, ενώ από τις ευχάριστες στιγμές ήταν και η εισδοχή δύο νέων μελών, της Ελένης Κεκροπούλου και του Νίκου Νταούτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Ιουλίου 2021]

Scroll to Top