Άλιμος: Ο Σάββας, το «ανακυκλόψαρο» στον καθαρισμό της παραλίας

Άλιμος

Το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 ο Δήμος Αλίμου υποδέχτηκε στην παραλία του, μπροστά ακριβώς από το Cine Alimos, τους εθελοντές από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Αll For Blue που σε συνεργασία με τη φαρμακευτική εταιρία Medochemie πραγματοποίησαν υποβρύχιο καθαρισμό του πυθμένα της θάλασσας.

Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, καθώς και να δοθεί το καλό παράδειγμα ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.
Μετά τον καθαρισμό, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του ανακυκλόψαρου, του Σάββα του καρχαρία που «τρώει» τα πλαστικά! Πρόκειται για μια κατασκευή με την οποία επιδιώκεται η οικολογική ευαισθητοποίηση όλων και κυρίως των παιδιών. Η ιδέα του ανακυκλόψαρου αποδεικνύεται πολύ επιτυχημένη, αν κρίνει κανείς από την ενθουσιώδη αντίδραση των μικρών Αλιμιωτών, που παραβρέθηκαν στην παραλία και γέμισαν με πλαστικά μπουκάλια την κοιλιά του πεινασμένου Σάββα!
Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της δράσης, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του και για τη συμμετοχή των παιδιών, αλλά και για το γεγονός ότι τα απορρίμματα που μαζεύτηκαν από τον βυθό αυτή τη φορά ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με ανάλογες δράσεις του παρελθόντος, πράγμα που οφείλεται στη συστηματική δουλειά που κάνει ο Δήμος Αλίμου και οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα, αλλά και στην περιβαλλοντική συνείδηση, που σταδιακά καλλιεργείται στους πολίτες.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 29 Μαΐου 2021]