Καφέ κάδοι βιοαποβλήτων και στον Παλαιό Άλιμο

Άλιμος

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των νέων καφέ κάδων και στην περιοχή του Παλαιού Αλίμου. Ο Δήμος μαζεύει το περιεχόμενο των κάδων αυτών με ειδικά καφέ απορριμματοφόρα και το μεταφέρει σε μονάδα επεξεργασίας, όπου μετατρέπεται σε λίπασμα (κομπόστ) και δεν πηγαίνει στη χωματερή!
Οι κάτοικοι στον Παλαιό Άλιμο έχουν ήδη ενημερωθεί εκτεταμένα, ενώ και τα αυτοκόλλητα πάνω στους καφέ κάδους δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το τι ρίχνεται (και τι όχι) μέσα σε αυτούς.
Υπενθυμίζεται ότι στον καφέ κάδο ρίχνονται ΧΥΜΑ τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας και του κήπου (αποφάγια, φρούτα, λαχανικά, κρέας, τυροκομικά, κλαδέματα κήπου, χώμα, στάχτη από τζάκια κ.λπ.). Είναι στο χέρι του κάθε κατοίκου να χρησιμοποιήσει σωστά τους καφέ κάδους, συμμετέχοντας υπεύθυνα στην ανακύκλωση και στην προστασία του περιβάλλοντος και των επόμενων γενεών.
Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση των καφέ κάδων και στην περιοχή του Άνω Καλαμακίου.
Στόχος της Δημοτικής αρχής, μέσα στο 2021, όλος ο Άλιμος να διαθέτει σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία το “ρεύμα” των καφέ κάδων, μειώνοντας συστηματικά τις ποσότητες που στέλνονται στη χωματερή για ταφή.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Απριλίου 2021]