Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Βάρης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Παράδοση απινιδωτή από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Ποδαρικό έκανε μια 90χρονη γυναίκα καθώς ήταν η πρώτη δημότισσα που εμβολιάστηκε κατά του Covid-19 στο Κέντρο Υγείας Βάρης, το πρωινό της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό, στο Κέντρο Υγείας Βάρης θα εμβολιαστούν οι κάτοικοι του Δήμου καθώς και οι ιδιώτες ιατροί της περιοχής. Την διαδικασία παρακολούθησε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, η Αντιδήμαρχος Νανά Καραγιάν, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας Μαίρη Κανέλλου και ο Αν. Διοικητής Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας
Αιμίλιος Βουγιουκλάκης. Το συντονισμό του εγχειρήματος είχε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κέντρου Υγείας, ορθοπεδικός Χρήστος Ριφιώτης.

Το ίδιο πρωινό, ενόψει της μετατροπής του Κέντρου Υγείας Βάρης, σε Εμβολιαστικό Κέντρο, για τον SARS-CoV-2, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανταποκρινόμενος στο αίτημα του Κέντρου Υγείας προμήθευσε με έναν απινιδωτή.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Α’ Αντιπρόεδρο Φ. Πατσουράκο, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, παρέδωσε τον απινιδωτή και παρέστη στην έναρξη του εμβολιασμού των πολιτών. Τον απινιδωτή παρέλαβε εκ μέρους του Κέντρου Υγείας Βάρης ο κ. Χρήστος Ριφιώτης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, σχολίασε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και την αναχαίτιση της επιδημίας. Αποτελεί προτεραιότητα η ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι οποίες είναι ο αρμόδιες για τη διενέργεια των εμβολιασμών. Η Π.Φ.Υ αποτελεί τον πυλώνα της πρόληψης και έχει κρίσιμο ρόλο, στην αναχαίτιση της επιδημίας και στην προστασία των πολιτών από το φονικό ιό».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Ιανουαρίου 2021]

Scroll to Top