Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Η ταμπέλα του έργου στην Πλατεία Νυμφών και η θέση της εταιρείας ARIO

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη

Η ανάδοχος Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ario και ο μηχανικός Δημήτρης Πρωτονοτάριος απαντούν σε «συκοφαντικά και ψευδή» δημοσιεύματα αναφέροντας τα εξής:
«Στις 8/1/2021 αναρτήθηκε σε τοπική ιστοσελίδα, όπως επίσης και στο έντυπο φύλλο της τοπικής εφημερίδας (9/1/2021), ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Άρον- Άρον άλλαξαν την ταμπέλα στην πλατεία Νυμφών». Ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου μεταξύ άλλων αναφέρεται και προσωπικά στο όνομα μου και στην εταιρεία στην οποία είμαι μέτοχος, εκπρόσωπος και διαχειριστής, δηλαδή την ARIO.

Ειδικότερα γράφει επί λέξει:
“Γιατί άλλαξε η ταμπέλα;
Η ταμπέλα που έχουν αναρτήσει στην περίφραξη γράφει 1.100.000 ευρώ. Έχει αναλάβει το έργο η εταιρεία “ario” με κατασκευαστή τον Δημήτριο Α. Πρωτονοτάριο, ο οποίος αναλαμβάνει και τα έργα του Δήμου, σχεδόν στο σύνολό τους, και ήταν υποψήφιος στο συνδυασμό του δημάρχου το 2014.
Την πρώτη εργάσιμη ημέρα του νέου έτους 4.01.21, -περιέργως- επικάλυψαν την ταμπέλα, αφαιρώντας μόνο το όνομα του κατασκευαστή Δ. Πρωτονοτάριου, αλλά η εταιρεία παραμένει η ίδια!
Εύλογα τα ερωτηματικά των κατοίκων. Γιατί αφαίρεσαν το όνομα του κατασκευαστή, άρον – άρον; Ποιό τελικά είναι το κόστος; Γιατί δεν πέρασε η δωρεά στο Δήμο, από τον Αστέρα, για διαφανείς λόγους;”
Επί του ανωτέρω συκοφαντικού, κακοήθους και ψευδούς ανυπόγραφου άρθρου θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Φωτογραφία 3vita.gr
  1. Η κύρια και προβλεπόμενη εκ του νόμου πινακίδα με τα στοιχεία του έργου τοποθετήθηκε στην περίφραξη του εργοταξίου με την έναρξη των εργασιών και παραμένει όπως ακριβώς τοποθετήθηκε εξ αρχής έως και σήμερα. Σε αυτήν την πινακίδα ποτέ δεν αναγραφόταν το ονοματεπώνυμό μου αλλά μόνο τα στοιχεία της εταιρείας ARIO που εκτελεί το έργο της ανάπλασης της Πλατείας Νυμφών στην Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης, μαζί με τα ονόματα των εταιρειών των μελετητών των χρηματοδοτών όπως και τα λοιπά στοιχείων του έργου. Η εταιρεία μας στη συνέχεια αποφάσισε να τοποθετήσει πινακίδες στις οποίες αναγράφονταν τα στοιχεία της και σε άλλα σημεία της περίφραξης του εργοταξίου, για διαφημιστικούς και μόνο λόγους.
  2. Τυγχάνω μέτοχος, εκπρόσωπος και διαχειριστής της εταιρείας με την επωνυμία ARIO όπως επίσης και δεύτερης εταιρείας με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ. Στις διαφημιστικές πινακίδες εκ παραδρομής αναγράφηκαν οι επωνυμίες και των δύο εταιρειών. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διαφημίζεται σωστά η ανάδοχος εταιρεία ARIO αφενός και αφετέρου για λόγους συμμόρφωσης στα οριζόμενα στην σύμβαση με την αναθέτουσα εταιρεία «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» η οποία έχει συναφθεί με την εταιρεία ARIO και όχι με την εταιρεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ όπως και για λόγους φορολογικής ορθότητας, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε την επωνυμία της δεύτερης εταιρείας από τις διαφημιστικές πινακίδες μας, η οποία δεν εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με το έργο ανάπλασης της Πλατείας Νυμφών. Για αυτό τον λόγο οι υπάλληλοι του καταστήματος γραφικών τεχνών, στις 04/01/21 με εντολή μας προχώρησαν στην διόρθωση των διαφημιστικών πινακίδων, με επικάλυψη της επωνυμίας της δεύτερης εταιρείας μας ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ που είναι και το όνομά μου. Τα στοιχεία της εταιρείας μας που εκτελεί το έργο (ARIO) παραμένουν ακριβώς τα ίδια όπως και τα στοιχεία επικοινωνίας και αναφέρονται εμφανώς στην διαφημιστική μας πινακίδα, η οποία τοποθετείτε σε όλα τα έργα που εκτελούμε και παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα μας, όπως φαίνεται και στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.
    Σημειωτέο δε το αυτονόητο, ότι εάν επιθυμούσαμε για οποιοδήποτε λόγο, να μην «αποκαλυφθεί» το όνομα μου ή το όνομα της εταιρείας μας, δεν θα είχαμε τοποθετήσει εξ αρχής τις μη υποχρεωτικές από την νομοθεσία διαφημιστικές πινακίδες με την επωνυμία της εταιρείας ή του ονόματος μου, ούτε εκ των υστέρων θα τις διατηρούσαμε με τα στοιχεία της εταιρείας μας τα οποία ο κάθε ένας μπορεί με ένα απλό έλεγχο στο διαδίκτυο να τα συνδέσει με μεγάλη ευκολία με εμένα προσωπικά ως μετόχου, εκπροσώπου και διαχειριστή της.
  3. Ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου εφόσον θεώρησε ότι η μερική τροποποίηση της διαφημιστικής πινακίδας ήταν περίεργη και άξια παρουσίασης και σχολιασμού της στο διαδίκτυο και στην εφημερίδα, σε ευρύ κύκλο προσώπων, δεν αναζήτησε ποτέ εκπρόσωπο της εταιρείας μας προ της συγγραφής του άρθρου του για να ρωτήσει για την αιτία και τον λόγο της παρέμβασής μας στις διαφημιστικές πινακίδες που τοποθετήσαμε, αλλά ούτε και κάποιος από την ιστοσελίδα ή την εν λόγω εφημερίδα έκανε την προσπάθεια να αναζητήσει την άποψή μας σχετικά με το θέμα για να διασταυρώσει τις αναφορές του άρθρου, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.
  4. Από την φωτογραφία της ίδιας της δημοσίευσης είναι εμφανές ότι στις 4/1/2021 όταν οι αρμόδιοι υπάλληλοι παρενέβησαν στην διαφημιστική μας πινακίδα, ο συντάκτης του άρθρου ή κάποιος συνεργάτης του ήταν παρών. Γιατί λοιπόν δεν ρώτησε τους παρευρισκόμενους, αφού του κίνησε τόσο πολύ την περιέργεια, για τον λόγο που γίνεται αυτή η τροποποίηση;
  5. Ο ανώνυμος συντάκτης, αναφέρει ψευδώς ότι εγώ ο Δημήτριος Α. Πρωτονοτάριος, αναλαμβάνω «και τα έργα του Δήμου, σχεδόν στο σύνολό τους». Η αλήθεια είναι ότι από το έτος 2014 και μέχρι σήμερα η εταιρεία «Δημήτρης Α. Πρωτονοτάριος» έχει συνάψει 6 συμβάσεις μικρών έργων και υπηρεσιών με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ύψους περίπου 149 χιλιάδων Ευρώ και η εταιρεία ARIO 2 συμβάσεις 24,5 χιλιάδων Ευρώ. Την ίδια στιγμή με μια απλή περιήγηση στο Διαύγεια (diavgeia.gov.gr.) μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι ο Δήμος από το 2014 έως πρόσφατα έχει συνάψει πάνω από 700 συμβάσεις ύψους 66-67 εκατομμυρίων Ευρώ. Άρα οι 2 ανωτέρω εταιρείες στις οποίες μετέχω έχουν αναλάβει ποσοστό μόλις 0,27% της αξίας του συνόλου των συμβάσεων του Δήμου. Έχει δε υπάρξει δημόσιος διαγωνισμός έργου του Δήμου ύψους 100 χιλ. ευρώ στον οποίο έχω μειοδοτήσει και υπογράψει σύμβαση με 63% έκπτωση.
    Από όλα τα παραπάνω, προκύπτει αβίαστα ότι η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές του 2014 στον συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου, αν και επ’ ουδενί δεν μας αποκλείει δεοντολογικά ή πολιτικά από την επαγγελματική μας δραστηριότητα στην περιοχή, όπως και από καμία διάταξη δεν απαγορεύεται ούτε περιορίζεται η επαγγελματική μας δραστηριοποίηση στην περιοχή, προφανώς όχι μόνο δεν μας ευνόησε όπως σαφώς υπαινίσσεται ο αρθρογράφος σας, αλλά αντιθέτως μας ζημίωσε καθόσον είναι μάλλον αδιανόητο 2 κατασκευαστικές εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή και με «ειδικές προσβάσεις» όπως υπαινίσσεται να έχουν αναλάβει μόλις το 0,27% των έργων υπηρεσιών και προμηθειών του Δήμου δηλαδή περίπου 174.000 Ευρώ.
    Ήδη με επιστολή διαμαρτυρίας προς την εν λόγω εφημερίδα ζητήσαμε να αποκαταστήσει άμεσα την αλήθεια και επανορθώσει ως προς το πρόσωπο μου αλλά και των εταιρειών μας σύμφωνα με τον νόμο, διαγράφοντας από το ανωτέρω άρθρο τις αναφορές προς το πρόσωπο μου και την εταιρεία ARIO και αποκαταστήσει την τρωθείσα υπόληψη μας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας.
    Γλυφάδα, 11/01/2021
    Δημήτριος Πρωτονοτάριος»

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 16 Ιανουαρίου 2021]