ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2021

Άλιμος Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη Ηλιούπολη

Εστειλα μήνυμα στο 13033 για να ανακοινώσω τη συνάντηση του παλαιού και του νέου χρόνου με τον ΠΑΛΜΟ στις 31 Δεκεμβρίου, 12 η ώρα τα μεσάνυχτα, για να πάρω σχετική άδεια. Μου είπαν ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο και ότι δεν μπορούν να μου δώσουν άδεια. Έτσι και εγώ πήρα την πρωτοβουλία να κάνω τη συνάντηση χωρίς άδεια. Όταν έφτασε 31 Δεκεμβρίου 12 τα μεσάνυχτα βγήκα από το σπίτι μου και πήγα στη διασταύρωση της Λ. Βουλιαγμένης με τη Γρ. Λαμπράκη όπου ήταν κανονισμένη η συνάντηση. Δώδεκα παρά πέντε ήρθε ένας γηραιός κύριος για να μου ανακοινώσει ότι κάποτε θα τον ευγνωμονούμε για τα όσα έκανε. Του είπα όσοι φεύγουν τα ίδια λένε και του ευχήθηκα να πάει στο καλό. Δεν άργησε πολύ να έρθει ένας νεαρός αυτή τη φορά, εμφανώς κουρασμένος αλλά, με σπινθηροβόλο βλέμμα γεμάτος αισιοδοξία και ελπίδα. Δεν περίμενα να σας βρω εδώ. Πως θα αποφύγετε την ποινή; Του είπα ότι οι μύθοι δεν τιμωρούνται απλώς επαληθεύονται ή όχι. Και έτσι μπήκαμε στην εξιστόρηση των γεγονότων που μας έφερνε για να χαμογελάσει και λιγάκι το χείλος μας.


Ιανουάριος

Και ο Ήλιος στον Αιγόκερω.
Όλοι τρέχουν να εμβολιαστούν και προκαλείται μεγάλος συνωστισμός. Ο κ. Ανδρέας με ένα μπλοκάκι στο χέρι τιμωρεί με 300 ευρώ τον καθένα που πάει, ενώ ταυτόχρονα διαλαλεί ότι τα εμβόλια είναι δωρεάν. Πάνε νέοι, γέροι, κομματικά τοποθετημένοι σε δημόσιες θέσεις και λοιποί δημόσιοι αξιωματούχοι. Στη Γλυφάδα γίνονται προσφυγές στα δικαστήρια από ποιητές που δεν έχουν αναφερθεί στο δρόμο των ποιητών. Ο δήμαρχος δηλώνει ότι είναι τόσοι πολλοί ποιητές που δεν μπορούν να χωρέσουν όλοι. Εάν θέλαμε να τους χωρέσουμε όλους θα κάναμε τη Λεωφ. Βουλιαγμένης και όχι τη Λεωφ. Λαμπράκη.

Φεβρουάριος

Ο Ήλιος στον Υδροχόο.
Και καρναβαλικές εκδηλώσεις διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Μεγάλη επιτυχία έχει η εκδήλωση που δείχνει τους μεγαλύτερους να θυμούνται τα παλιά. Ο καρνάβαλος ντυμένος κορονοϊός χαιρετάει όλο τον κόσμο και όλοι περιμένουν τη στιγμή που θα τον κάψουν για να ευχαριστηθούν. Οι νέοι οργανώνουν πάρτυ σε πλατείες, αγώνες σε γήπεδα και αναβάσεις στο βουνό. Οι γλυφαδιώτες με ένα σουβλάκι ανά χείρας κάνουν περατζάδα στο δρόνο των ποιητών.

Μάρτιος

Ο Ήλιος στους Ιχθείς.
Ανοίγουν οι ψαροταβέρνες και όλοι σπεύδουν να απολαύσουν λίγο φαγητό έξω από το σπίτι. Αν και αναβάλλεται η παρέλαση εν τούτοις κάποιοι αυτοσχέδιοι οργανώνουν βόλτες στέλνοντας τον κωδικό 6. Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοινώνει ότι με την αύξηση των μέτρων θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναψηφίσουμε τη ΝΔ σε όλα τα επίπεδα. Ο δήμαρχος της Γλυφάδας εξαγγέλλει ότι κατεβαίνει με δικό του κόμμα στις εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Δημιουργείται αναστάτωση στη ΝΔ διότι σε μια σφυγμομέτρηση δείχνει να παίρνει το 85% των ψηφοφόρων της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει ότι αν γίνει αυτό θα επαναφέρει την απαγόρευση της κυκλοφορίας την ημέρα των εκλογών. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί χωρίζονται στα δύο. Οι μισοί είναι με τον κ. Παπανικολάου και οι άλλοι μισοί με το Δήμαρχο Γλυφάδας. Ο κ. Παπαχλιμίτζος στην ΕΡΤ οργανώνει εκπομπή με τίτλο «Ήμουν και εγώ εκεί». Αύριο δεν ξέρω που θα είναι. Ο κ. δήμαρχος ανακοινώνει 15 αντιδημάρχους και 15 αναπληρωτές αυτών. Μετά από αυτά πάμε Απρίλιο.

Απρίλιος

Ο Ήλιος στον Κριό.
Και όλοι με την ανοιξιάτικη κολεξιόν κάνουν βόλτες στο δρόμο των ποιητών. Στον Άλιμο ο δήμαρχος κ. Κονδύλης ανακοινώνει ότι θα δώσει σε δρόμο της πόλης το όνομα της κυρίας Προέδρου. Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης διότι όπως είπε το όνομα αυτό θα δώσει σε δρόμο του δήμου του. Ο δήμαρχος Γλυφάδας δηλώνει ότι ας κάνετε ότι θέλετε. Εμείς θα δώσουμε όνομα σε 10 δρόμους του σημερινού δημάρχου δηλαδή το δικό μου, διότι Παπανικολάου κερνάει – Παπανικολάου πίνει.

Μάιος

Ο Ήλιος στον Ταύρο
«Δεύτε λάβετε φως» έστω και αν δε θέλετε. Όλα τα φώτα πρέπει να είναι αναμμένα σε σπίτια, αυτοκίνητα παντού διότι εορτάζουμε την επέτειο της νίκης στις δημοκρατικές εκλογές. Ένα πανό στήνεται στην οδό Άλσους που γράφει: Δήμαρχε η Γλυφάδα σε ευγνωμονεί και σου εύχεται πάντα νίκες». Υπογραφή: Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται και δηλώνει ότι στις εκλογές θα τα πούμε. Στα σύνορα των δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Γλυφάδας στήνεται ένα πανό που γράφει: Στο δήμο μας η ευχή πιάνει γιατί το δήμαρχό μας το λένε Γιάννη. Στον Άλιμο μπαίνει ένα πανό που γράφει: Μαζί σου Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα. Στα 3Β το πανό που στήθηκε γράφει: Πιο γρήγορα Γρηγόρη πριν μας φτάσουνε. Το θέμα αυτό εξετάζεται στην Ευρωβουλή η οποία αποφασίζει σε 5-6 χρόνια θα το ξαναεξετάσει.

Ιούνιος

Ο Ήλιος στους Διδύμους.
Δύο-δύο πηγαίνουν οι γλυφαδιώτες στο δρόμο των ποιητών αναρωτιόμενοι «καλά υπάρχουν τόσοι πολλοί ποιητές;». Στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας μπαίνει θέμα να γίνει και δρόμος των τραγουδιστών. Η συζήτηση είναι θυελλώδης διότι ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του. Η κα. Δάφνη Μπίλια προτείνει να μπούνε τραγουδιστές που λένε ηπειρώτικα τραγούδια. Όλοι οι άλλοι διαμαρτύρονται. Καλείται ο πρώην δήμαρχος κ. Στέλιος Λανδράκης να επιλέξει ως ο πιο ειδικός.

Ιούλιος

Ο Ήλιος στον Καρκίνο.
Γεμίζουν οι παραλίες από εμβολιασμένους. Τα παραθαλάσσια κέντρα κάνουν φοβερές δουλειές. Ο κόσμος ετοιμάζεται για τις διακοπές του, αφού όλα είναι ανοιχτά και οι μετακινήσεις επιτρέπονται. Ξεκινάνε τα έργα για το παραλιακό μέτωπο. Ο υπουργός ανάπτυξης ανακοινώνει πως σε μια βδομάδα ξεκινάνε τα έργα στο Ελληνικό. Στην οδό Πειραιώς εορτάζουν την επέτειο της νίκης στις εκλογές. Ας το γιορτάσουμε λένε γιατί μάλλον δε ξαναβλέπουμε τέτοια νίκη. Πρώτοι κάνουν μπάνιο οι υγειονομικοί, μετά η κυβέρνηση, μετά οι υπερήλικες και μετά οι υπόλοιποι.

Αύγουστος

Ο Ήλιος στον Λέοντα.
Ο μήνας των διακοπών, διακόπτονται όλα τα επιδόματα κάθε ευεργετική διάταξη και μένουν μόνο φόροι και υποχρεώσεις. Όλη η κυβέρνηση πηγαίνει στην Τήνο και κάνει τάμα στην Μεγαλόχαρη να γίνει ένα θαύμα για την οικονομία. Οι Πόντιοι αρνούνται να πάνε γιατί λένε ότι πάνε μόνο στην Παναγία τη Σουμελά. Στην Τήνο δεν γίνεται θαύμα, στην Παναγία Σουμελά γίνεται και όλοι λένε ότι είναι δάκτυλος Τσίπρα για να σαμποτάρει την κυβέρνηση. Στη Γλυφάδα μια κυρία άνοιξε το θερμοσίφωνα και έτρεξε ζεστό νερό. Όλοι μιλούν ότι επιτέλους ήρθε ιαματική πηγή. Ο Αύγουστος όπως φαίνεται είναι μήνας των θαυμάτων. Η κα Κεραμέως ελπίζει στο δικό της θαύμα να ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο.

Σεπτέμβριος

Ο Ήλιος στην Παρθένο.
Ω του θαύματος ανοίγουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς βιβλία και η κα Κεραμέως δηλώνει μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης. Πότε άλλοτε λειτούργησαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και χωρίς βιβλία; Αυτή η μεγάλη επιτυχία πρέπει να γιορτάζεται. Οι μαθητές με τηλεκπαίδευση θα διδάσκονται με ένα δάσκαλο ανά 1.000 μαθητές. Αυτό είναι το νέο εκπαιδευτικό σύστημα της κα Κεραμέως. Περιφερειάρχης, δήμαρχοι και λοιποί χειροκροτούν ευχαριστημένοι. Τα πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά. Δεν έχει σημασία τι πτυχία θα δίνουν αρκεί να δίνουν. Παγκόσμια επιτυχία.

Οκτώβριος

Ο Ήλιος στο Ζυγό.
Και τους ζυγούς λύσατε, διότι δημιουργείται συνωστισμός. Αντί για παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα έχουμε παρέλαση των μελών των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ διότι έτσι εξυψώνεται το εθνικό φρόνιμα. Οι άλλοι να κάθονται φρόνιμα. Ο χειμώνας αργεί ακόμα και τα καταστήματα κάνουν εκπτώσεις. Όποιος πάρει τα έπιπλα ενός σπιτιού παίρνει δωρεάν το σπίτι. Το εμβόλιο έχει πλέον κάνει θραύση. Ιδρύεται ένας σύνδεσμος βιομηχανιών παραγωγής εμβολίων. Το κυκλοφοριακό κομφούζιο συνεχίζεται στην Αθήνα. Ο μεγάλος περίπατος μετονομάζεται σε «Αθηναίων ταλαιπωρία». Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης εγκαινιάζει την προτομή του στο Σύνταγμα παρουσία της μητρός του, του θείου του και λοιπών συγγενών.

Νοέμβριος

Ο Ήλιος στον Σκορπιό.
Απαγορεύονται όλες οι εκδηλώσεις που είναι εναντίον της ιδεολογίας της κυβέρνησης. Έτσι το Πολυτεχνείο θα εορταστεί με συναύλια στο ίδρυμα Νιάρχου που συμμετέχουν Πάολα, Ονειράμα, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και η κόρη του. Θα μιλήσει ο αγωνιστής, αντιστασιακός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Όλοι πρέπει με ομοψυχία να βοηθήσουμε τη κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της. Σε αντιγραφή του δρόμου των ποιητών της Γλυφάδας ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης φτιάχνει το δρόμο των 12 Θεών του Ολύμπου και στη συνέχεια του ποδοσφαίρου που κατά σύμπτωση είναι όλοι παίχτες του Ολυμπιακού. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού διαμαρτύρονται και φεύγουν για το Βοτανικό.

Δεκέμβριος

Ο Ήλιος στον Τοξότη.
Και όλοι βάζουν στόχους για να πετύχουν. Η κυβέρνηση βάζει στόχο για την επανεκλογή της, η περιφέρεια το ίδιο και οι δήμοι το ίδιο. Γίνονται συγκεντρώσεις με σύνθημα εδώ και τώρα απαλλαγή, εννοούνε απαλλαγή από το άγχος, από τα χρέη και από την πεθερά τους. Οι πεθερές διαμαρτύρονται και ζητούν να καταχωρηθεί με νόμο η προστασία των.

Έτσι τελειώνει ο χρόνος με όλα αυτά τα σοβαρά και τα ευτράπελα, τις αλήθειες και τα ψέματα και όποιος δε τα πιστεύει ας διαμαρτυρηθεί
στη διεύθυνση για τον Καζαμία.

Oδός Μπελάδας 2021
Γλυφάδα
Αριθμός 000
Υπ’ όψιν κ. ΚΑΖΑΜΙΑ

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Ιανουαρίου 2021]