Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Ανανέωση Πιστοποίησης για τα εδαφοβελτιωτικά VITA GREEN και VITA GREEN PLUS

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tα εδαφοβελτιωτικά VITA GREEN και VITA GREEN PLUS που παράγονται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης από βιοαπόβλητα (κλαδέματα, πράσινα απόβλητα κήπων και οργανικά απόβλητα κουζίνας), ανανέωσαν την πιστοποίηση, για δεύτερη χρονιά, από τον Οργανισμό Ελέγχου & Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ. Η ανανέωση αυτή, καταδεικνύει την υψηλή ποιότητα των εδαφοβελτιωτικών αυτών, τα οποία συνεχίζουν να είναι κατάλληλα για χρήση στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά της βιολογικής γεωργίας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κανονισμών (ΕΚ) 834/2007 και 889/2008. Η ΔΗΩ, είναι ο μόνος φορέας που έχει διαδικασία πιστοποίησης και ο Δήμος μας είναι ο μόνος Δήμος στην Ελλάδα που έλαβε τη σχετική πιστοποίηση.
Η παραγωγή των VITA GREEN και VITA GREEN PLUS, είναι μέρος του προγράμματος για τη συνολική αποκομιδή 10.000 τόνων πράσινων και βιοαποβλήτων ετησίως που εκτρέπονται από την ταφή και παράγουν το εδαφοβελτιωτικό, στο πλαίσιο του στρατηγικού στόχου που έχει θέσει ο Δήμος για την αύξηση της ανακύκλωσης και τη μείωση του συνολικού όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται στην ταφή. Το ποσοστό της ανακύκλωσης ήδη έχει ξεπεράσει το 25%.

Διανομή VITA GREEN

Κάθε Τετάρτη 16.00 – 18.00 στο Δημοτικό Φυτώριο του Δήμου (Ακτής & Θέτιδος, Καβούρι)
• 4 σάκους το μήνα μπορούν να προμηθευτούν όσοι δημότες ή επαγγελματίες συμμετέχουν στο Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή στα Πηγαδάκια Βούλας και στο πρόγραμμα καφέ κάδων στη Βουλιαγμένη και στη Μηλαδέζα Βάρης.
• 2 σάκους το μήνα μπορούν να προμηθευτούν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 14 Νοεμβρίου 2020]

Scroll to Top