Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021: «Μετακινήσου Αλλιώς»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου προτεραιότητα έχει… το περιβάλλον

Για επτά ημέρες, από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου οι πολίτες καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να υιοθετήσουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησής των, φιλικότερους στο περιβάλλον. Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή μορφών μετακίνησης φιλικών στο περιβάλλον (ποδήλατο, ΜΜΜ κ.λπ.), με στόχο τη λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου, την προστασία του Περιβάλλοντος, την προαγωγή της άσκησης και της υγείας, καθώς και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος των τοπικών αρχών ως προς την αλλαγή των συμπεριφορών και συνηθειών μετακίνησης των δημοτών με ανάπτυξη βιώσιμων τοπικών σχεδίων κινητικότητας. Στόχος είναι η ανάδειξη του αστικού περιβάλλοντος εξασφαλίζοντας άριστη κυκλοφοριακή σύνδεση με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, χρήση καθαρότερης ενέργειας, ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος μεταφορικού δικτύου, εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, τόνωση της ζωτικότητας των πόλεων, ενίσχυση των κοινωνικών συναλλαγών και δημιουργία ποιοτικής «ατμόσφαιρας» στις πόλεις με λιγότερη ατμοσφαιρική και ακουστική ρύπανση.

Για την περσινή αντίστοιχη διοργάνωση, ο Δήμος Αλίμου κέρδισε το 2ο Βραβείο πανελλαδικά από την Ε.Ε. και το Υπουργείο Περιβάλλοντος! Και φέτος, οι Δήμοι Αλίμου και Ηλιούπολης συμμετέχουνν ενεργά με εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Δήμος Αλίμου

Δήμος Ηλιούπολης

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Σεπτεμβρίου 2021]

Scroll to Top