Για τα ΚΤΗΜΑΤΑ ΚΟΝΙΑΡΗ η Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: «Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διασφάλισης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση του φακέλου των επενδυτών που σχεδιάζουν να χτίσουν πολυτελείς κατοικίες στα 71 στρέμματα των «Κτημάτων Κόνιαρη» και που πολύ σύντομα θα εξεταστεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, η Λαική Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δημοσιοποιεί μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που είναι εις γνώση της.

  • Τo σχέδιό τους το ονομάζουν «PROJECT VOULA»
  • Οι επενδυτές θέλουν να χαρακτηριστεί το έργο «Στρατηγική Επένδυση»
  • Επιδιώκουν ως «Στρατηγική Επένδυση» να λάβουν κίνητρα χωροθέτησης, δηλαδή, fast track διαδικασίες και εγκρίσεις αδειών ώστε να προχωρήσει χωρίς περιορισμούς το έργο.
  • Επιδιώκουν να λάβουν και φορολογικά κίνητρα, καθώς και κίνητρα ενίσχυσης δαπανών.
    Η προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, εκπνέει στις 4 Μαρτίου, δηλαδή ούτε καν 20 μέρες. Στη συνέχεια, θα προχωρήσει η διαδικασία της αδειοδότησης, όπως ορίζει ο νόμος που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2019 και υλοποιεί τώρα η σημερινή.
    Η Λαϊκή Συσπείρωση από τις 13 Ιουλίου μέχρι και σήμερα έχει τοποθετηθεί σε όλα τα στάδια με την ψήφο του Κώστα Πασακυριάκου στο δημοτικό συμβούλιο υπέρ της απαλλοτρίωσης των οικοδομικών τετραγώνων για να γίνουν κοινόχρηστοι χώροι και αθλητικές εγκαταστάσεις, υπέρ της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου και βέβαια υπέρ της μείωσης του συντελεστή δόμησης και της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών για ένα χρόνο.
    Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και με δεδομένο ότι η διαδικασία διαβούλευσης, ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου, η Λαϊκή Συσπείρωση
    θεωρεί ότι πρέπει να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, στην κατεύθυνση της διασφάλισης των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την προστασία της έκτασης των Κτημάτων Κόνιαρη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Φεβρουαρίου 2021]

Scroll to Top