Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, πέντε θαλάσσιες χελώνες που φιλοξενήθηκαν και έλαβαν φροντίδα στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα επέστρεψαν στη θάλασσα, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία την αποκατάστασή τους.
Στις 11 Ιουνίου απελευθερώθηκε η πράσινη χελώνα Schiggy (Σίγκυ), η οποία είχε φτάσει στο Κέντρο το 2023 με σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι.
Στις 30 Ιουνίου ήταν η σειρά της Aurora (Αυγή), μια Καρέττα που είχε διασωθεί τον Φεβρουάριο του 2026 στην Κρήτη με τραυματισμό στο κεφάλι.
Στις 7 Ιουλίου απελευθερώθηκε η Venus (Βένους) ακόμη μία Καρέττα, η οποία είχε μεταφερθεί στο Κέντρο τον Φεβρουάριο, μετά από τραυματισμό στο καβούκι που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε σκάφος.
Η 20ή Ιουλίου ήταν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή ημέρα, καθώς πραγματοποιήθηκε διπλή απελευθέρωση: η πράσινη χελώνα Neon (Νέον), που είχε φτάσει τον Ιανουάριο του 2026 με τραυματισμούς στα πτερύγια λόγω εμπλοκής σε αλιευτικά εργαλεία, και η Καρέττα Mr Darcy (Ντάρσι), που είχε μεταφερθεί τον Απρίλιο με πνευμονική λοίμωξη, πήραν και πάλι τον δρόμο προς τη θάλασσα.
Κάθε απελευθέρωση αποτελεί μια σημαντική στιγμή για την ομάδα του ΑΡΧΕΛΩΝ και μια υπενθύμιση ότι, με την κατάλληλη περίθαλψη και φροντίδα, πολλές από τις χελώνες που φτάνουν τραυματισμένες στο Κέντρο Διάσωσης μπορούν να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον.








