Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εκπαίδευση Πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση στο Δήμο Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

karpa glyfada (4)Ο Δήμος Γλυφάδας (Τομέας Κοινωνικής Μέριμνας και Πολιτική Προστασία), σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους εθελοντές διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), διοργάνωσε ανοιχτή εκπαίδευση όλων των πολιτών, όλων των ηλικιών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου Γλυφάδας.
Η εκπαίδευση των πολιτών – που διήρκησε από τις 10.00 έως τις 14.00 – αφορούσε στη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιήθηκε σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση έγινε σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.
Συμμετείχαν περίπου τρεις εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες-διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων και δέκα ειδικευμένοι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας στη διάσωση και διαχείρισης κρίσης του Δήμου Γλυφάδας.
karpa glyfada (3)Σκοπός του προγράμματος είναι η ανοιχτή εκπαίδευση του κοινού στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά, η δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής, η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή σε εθελοντική ομάδα εργασίας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ήταν ελεύθερη ενώ στους συμμετέχοντες δόθηκαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Ο Πέτρος Δουδέσης, υπεύθυνος του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Γλυφάδας, με το πέρας της εκδήλωσης δήλωσε: «Ήταν όλοι εκεί…ο δήμαρχος, ο αστυνομικός της γειτονιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, η αντιδήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, εθελοντές, δασοπυροσβέστες, αστυνομικοί, δάσκαλοι, γονείς, υπάλληλοι του Δήμου, κάτοικοι όλοι εκεί για να αποκτήσουν γνώσεις για να επέμβουν στα δύσκολα ώστε να σώσουν τον συνάνθρωπό τους όταν θα το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ…η Εθελοντική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων έκανε την αρχή ο Στρατής Παναγάκος έλυσε απορίες και όλοι μαζί συμφωνήσαμε να το επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον…».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 6 Φεβρουαρίου 2016]

Scroll to Top