Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημοσθένης Δ. Δόγκας: «Η προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και των ζώων καθώς και η εναντίωση σε κάθε μορφή κακοποίησής τους είναι υποχρέωση όλων μας»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Τομέα Ανατολικής Αττικής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των άγριων ζώων και φυτών την 3η Μαρτίου 2019 αλλά και την έναρξη του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο «έβαλε» τα γυαλιά στους Έλληνες Βουλευτές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους καταψήφισαν, δύο εβδομάδες πριν, το Άρθρο 24 Α, το οποίο θα «άνοιγε» το δρόμο υπέρ της προστασίας των ζώων και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους, στην επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής με την «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής – Γιάννης Σγουρός», Δημοσθένης Δ. Δόγκας δήλωσε τα εξής:
«Είναι μια μέρα υπενθύμισης της αξίας και της σημασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων στη ζωή του ανθρώπου. Ταυτόχρονα όμως, έρχεται να μας υπενθυμίσει την κακοποίηση που πράττει ο άνθρωπος απέναντι σε αυτά και στην ίδια τη ζωή. Η κακοποίηση αυτή έχει αφετηρία στο όποιο ανύπαρκτο, υποτυπώδες ή «λίγο» νομικό καθεστώς προστασίας των ζώων και μη κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους, στις ελλείψεις υποδομών φροντίδας και υποστήριξης αλλά και στην έλλειψη γνώσης και παιδείας.
Στο πλαίσιο αυτό, δυστυχώς, πριν από δύο εβδομάδες, κινήθηκε η πλειοψηφία των Ελλήνων Βουλευτών, οι οποίοι προχώρησαν σε μια πράξη όνειδος, όπως τη χαρακτήρισε η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.), την καταψήφιση του Άρθρου 24 Α της Συνταγματικής Αναθεώρησης για την προστασία των ζώων. Εγώ, θα τη χαρακτηρίσω αδιανόητη, πέρα από κάθε λογική και πράξη ενάντια σε κάθε ανθρωπιστικό ιδεώδες, στον πολιτισμό, στις αξίες, στα ιδανικά και ενάντια στην ίδια τη ζωή.
Η πρωτοφανής αυτή πράξη, όχι μόνο εξασφαλίζει τη συνέχεια των κακοποιήσεων και της κακομεταχείρισης της ζωής, αλλά και προσδίδει συνέχεια στο δρόμο της βίας, επιβεβαιώνοντας το κακό προηγούμενο της μη ευημερίας και της μη προστασίας των ζώων, αφήνοντας, για μια ακόμη φορά, ένα μεγάλο νομικό κενό στην προστασία της ποιότητας της ζωής αλλά και της ίδιας της ζωής, ενάντια σε κάθε μορφή προόδου και σεβασμού του φυσικού περιβάλλοντος».
Ο Δ. Δόγκας υπερτόνισε ότι συντάσσεται και συμπαρίσταται στους αγώνες της Π.Φ.Π.Ο. αλλά και όλων των φιλοζωικών οργανώσεων της χώρας και ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά, όπως το πράττει χρόνια, για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων, στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ως υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, ο Δ. Δόγκας υπενθύμισε ότι η «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» και ο υπ. Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός επεξεργάζονται ένα αισιόδοξο, ελπιδοφόρο, καλά οργανωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για την Περιφέρεια Αττικής, όπου μέσα σε αυτό δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην μέριμνα, στη φροντίδα και στην προστασία των ζώων όπως και του φυσικού περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας την ευαισθησία που χαρακτηρίζει τον επικεφαλής, τον ίδιο αλλά και την παράταξη για αυτό το θέμα. Χαρακτήρισε αυτές τις προτάσεις για την προστασία των ζώων «ρηξικέλευθες», μεταξύ αυτών και την πρότασή του για τη δημιουργία «Αστυνομίας για την Προστασία των Ζώων», όπως ακριβώς υφίσταται στο εξωτερικό.
Με την ευκαιρία της έναρξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, το οποίο είναι αφιερωμένο, φέτος, στη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα και στη ζωτική αυτή σχέση για τον άνθρωπο σε όλα τα επίπεδα και έχει τίτλο «Γιατί να κοιτάζουμε τα ζώα;», ο Δ. Δόγκας συνεχάρη τους διοργανωτές, καθώς, όπως είπε, «αναβαθμίζουν τη φιλοζωία στο πλαίσιο ενός διεθνούς πολιτιστικού γεγονότος, επισημαίνουν ότι η φροντίδα των ζώων σχετίζεται άμεσα με τον πολιτισμό μιας χώρας, ενώ προωθούν και την ευαισθητοποίηση και την μέριμνα για τα ζώα, σε πλήρη αντίθεση με την καταψήφιση σχετικού Άρθρου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.»
Τέλος, ο Δ. Δόγκας δήλωσε ότι: «Η προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και των ζώων καθώς και η εναντίωση σε κάθε μορφή κακοποίησής τους είναι υποχρέωση όλων μας και αποδεικνύει το επίπεδο του πολιτισμού στη χώρα μας.»

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Μαρτίου 2019]

Scroll to Top