Δημοκρατία και Περιβάλλον, οι βασικοί πυλώνες της υποψηφιότητας του Δημήτρη Τζιώτη στα 3Β

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ψήφο των συνδημοτών του ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Βουλιαγμενιώτης, Δημήτρης Τζιώτης. Σε μια άτυπη συνέντευξη τύπου μίλησε ανοιχτά και αποκάλυψε τα πρώτα σχέδια οργάνωσης αλλά και το βασικό στοιχείο του προγράμματός του. Η επιλογή της πλατείας της Βουλιαγμένης δεν ήταν τυχαία όπως είπε και τόνισε στη συνέχεια ότι στο δικό του πρόγραμμα είναι η πλατεία να μείνει ως έχει. «Η Βουλιαγμένη δε θέλει παρεμβάσεις. Πρέπει να διατηρήσουμε αυτό που έχουμε».
Αίσθηση προκάλεσε η πρώτη φράση που είπε: «Προσπάθησα πολύ για να μην είμαι υποψήφιος» και αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον για το τι θα ακολουθούσε. Ανέφερε ότι δέχτηκε πολλές προτάσεις από το καλοκαίρι για να είναι υποψήφιος σε αυτές τις δημοτικές εκλογές όμως λόγω της αυξημένης επαγγελματικής και συγγραφικής του δραστηριότητας, δεν ήθελε να ασχοληθεί ελλείψει χρόνου. Βλέποντας ότι ο καιρός περνούσε, θεώρησε υποχρέωσή του, όπως είπε το να πάρει αυτή την πρωτοβουλία για να κάνει κάτι καλό για τον τόπο του. Βέβαια ξεκαθάρισε ότι δεν θα ήταν υποψήφιος αν κατέβαινε ο Σπύρος Πανάς και δήλωσε ανεξάρτητος σε κάθε περίπτωση.
Τόνισε επανειλημμένα ότι είναι τοπικιστής και πατριώτης. Είναι υπερήφανος που είναι Έλληνας και που έχει δημοκρατία. Θέλει να δώσει το δικό του παράδειγμα στην άσκηση πολιτικής και προεκλογικής εκστρατείας και δεσμεύτηκε ότι τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και μετά δε θα ασκήσει στυγνή κριτική απλώς για να κάνει αντιπολίτευση. Αλλά και από τη θέση του Δημάρχου θα είναι ανοιχτός σε προτάσεις. «Να φύγουμε από τη μιζέρια. Δε μας αξίζει», είπε και έδειξε τη θάλασσα και τον ήλιο που θα έπρεπε να τα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού. «Είμαι σίγουρος πως όλοι οι υποψήφιοι θέλουμε το καλό του Δήμου. Οι διαφορές μας είναι αξιακές, ιδεών και γι’ αυτές μπορεί να τσακωθούμε σε μια πλατεία, αλλά ως εκεί», είπε.
Φάνηκε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και της καταστροφής που γίνεται στο όνομα της ανάπτυξης. «Το Δήμο μας έχουν βάλει στο μάτι μεγάλα συμφέροντα», είπε χωρίς να ονοματίσει και να επεκταθεί.
Στόχος του είναι να γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ένας δημοκρατικός Δήμος παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα. Αν οι πολίτες τον εμπιστευτούν και τον εκλέξουν Δήμαρχο, δεσμεύτηκε ότι θα δώσει όλες τις αναγκαίες αρμοδιότητες, την εξουσία στο πλησιέστερο προς τον πολίτη επίπεδο.
«Έχω επίγνωση το πόσο δύσκολο είναι αυτό και με γοητεύει γιατί μοιάζει αδύνατο», τόνισε για να επιβεβαιώσει ότι ακούγονταν όλα αυτά τόσο ουτοπικά αλλά συνάμα και υλοποιήσιμα. Τόνισε πολλάκις ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σήμερα είναι γραφειοκρατικός αφού δεν έχει ούτε καν όνομα. Τόνισε ότι η γραφικότητα των περιοχών του είναι και ο πλούτος του και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπέρμαχος της ομοιογενοποίησης των κατοίκων του ενιαίου Δήμου.
Τις επόμενες ημέρες στα σχέδια του είναι να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο που έχει θέμα την Ελλάδα του 2021 και μέσα από αυτό προτείνει το νέο Σύνταγμα. Στη συνέχεια θα προβεί σε ανακοίνωση του ονόματος του συνδυασμού, του οράματος και των υποψηφίων.
Σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε από τον «Παλμό» κατά πόσο η Βουλιαγμένη του 2006 διατηρεί κοινά στοιχεία με τη Βουλιαγμένη του 2019, απάντησε πως το πρόγραμμα που παρουσίασε τότε για την Βουλιαγμένη παραμένει επίκαιρο και το χαρακτήρισε ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή του. Βέβαια τόνισε ότι τώρα θα επανέλθει με νέες προτάσεις και δεδομένα παρόλο που τα όσα τότε ειπώθηκαν έχουν σήμερα ωριμάσει και είναι έτοιμα να εφαρμοστούν.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Φεβρουαρίου 2019]

Scroll to Top