Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος ο Α’

Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη Γλυφάδα Ελληνικό Αργυρούπολη

Εκοιμήθη σήμερα τα ξημερώματα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος ο Α’, σε ηλικία 76 ετών.

Καθόλη τη διάρκεια της θητείας του είχε κατορθώσει να γίνει αγαπητός από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Μητροπόλεως του χάρις στην προσωπικότητα του, στο έργο του και στην επικοινωνία του με το ποίμνιό του.

Το έργο του στη Μητρόπολη είναι ορατό, όπως επίσης και το έργο του στο χώρο των φυλακών όπου προσέφερε την αγάπη του και τη βοήθειά του στους συνανθρώπους μας αυτούς, που μπορεί να παραστράτησαν αλλά δε χρειάζεται να μένουν εκτός κοινωνικού ιστού.

Η οικογένεια του «Παλμού» συνδέθηκε μαζί του με ειλικρινή φιλία, αγάπη και αλληλοεκτίμηση και παρακαλεί το Θεό όπως αναπαύσει την ψυχή του εν τόπω χλοερώ, εν τόπω αναψύξεως. Ας είναι αιωνία του η μνήμη.


Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κυρού Παύλου θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης ορίσθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.