Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επεισοδιακή και με διακοπή η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σκηνές που δεν αρμόζουν στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων είδαμε να επαναλαμβάνονται για μια ακόμη φορά την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης επρόκειτο να συνεδριάσει στις 19:00 με την ατζέντα των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που επέβαλε ορισμένα θέματα οπωσδήποτε να συζητηθούν λόγω αυστηρών χρονικών περιορισμών. Αν και οι συνεδριάσεις συνηθίζεται να μεταδίδονται διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο μέσα από το κανάλι που διαθέτει ο Δήμος στο YouTube – αυτή την φορά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Τα όσα όμως επικράτησαν εντός αιθούσης άμεσα είδαν τα φώτα της δημοσιότητας και τα περιέγραψαν τόσο η παράταξη που διοικεί το Δήμο «Ενωμένη Πόλη», όσο και η μείζονα αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου εισέβαλαν άτομα από την Κυψέλη κρατώντας πανό και φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσαρπαλής αναγκάστηκε να διακόψει για μια ώρα – όπως αναφέρει το Δημοτικό Συμβούλιο – μέχρι να ηρεμήσουν οι τόνοι. Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε μεταξύ άλλων ότι «Σήμερα μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης εκατό άτομα που….. δήλωσαν αναρχικοί από…. την Κυψέλη! Διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο για μια ώρα. Αφού έφυγαν, μέσω του σταθμού του μετρό της Αργυρούπολης, το δημοτικό συμβούλιο συνεχίστηκε και ολοκλήρωσε τις εργασίες του. Αυτοί που τους έφεραν έμειναν απογοητευμένοι. Τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών. Πολλοί απ’ αυτούς τους αναρχικούς ρωτούσαν…. που βρίσκεται το δημοτικό συμβούλιο! Τόσο επαφή έχουν με τον δήμο. Η προσπάθεια όξυνσης πέφτει στο κενό. Όλοι αυτοί που καλούν ξένες προς το δήμο δυνάμεις για να προβάλουν την παρουσία τους ως υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν μείνει μόνοι τους. Εμείς θα συνεχίσουμε με νηφαλιότητα και ψυχραιμία το έργο μας».
Η παράταξη «Ενωμένη Πόλη» περιγράφοντας το γεγονός τόνισε τα εξής: «Εισβολή αναρχικών και περιθωριακών από την Κυψέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να τους χαίρεται ο συναγωνιστής τους τραμπούκους. Μετά την διακοπή του δημοτικού συμβουλίου από περιθωριακές ομάδες και τραμπούκους που κυνηγάνε ναζί στην πόλη μας (είναι το αφήγημα των ημερών ώστε να έχουν λόγο ύπαρξης οι τραμπούκοι), το συμβούλιο συνεχίστηκε κανονικά και ψηφίστηκαν όλα τα θέματα μετά από διαλογική συζήτηση στο σώμα. Η αναγέννηση της πόλης μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όσο και αυτό εάν ενοχλεί κάποιους. Φυσικά ούτε άχνα από την παράταξη Κορτζίδη για τους φίλους της με τις κουκούλες που εισέβαλλαν και έβριζαν χυδαία τους δημοτικούς συμβούλους. Ψιλά γράμματα θα μας πείτε αλλά δεν θα τους κάνουμε την χάρη να ανοίξουμε διάλογο.
Την ανάρτηση της «Ενωμένης Πόλης» ακολούθησε η ανάρτηση της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης» στην οποία αναφέρονται τα εξής: «ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ (αν και δεν είναι σίγουρο ότι και αυτόν τον αντέχουν). Η διοίκηση επέλεξε να φυγομαχήσει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο παρά να τοποθετηθεί για τη συμμετοχή παραστρατιωτικής, φασιστικής ομάδας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μετά από δική της πρόσκληση. Το παράδειγμα έδωσε ο δήμαρχος ο οποίος δεν προσήλθε στο συμβούλιο.
Ακολούθησε η αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Χρήστου Κορτζίδη για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου διέκοψε τη συνεδρίαση και αποχώρησε, όταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μπήκαν με πανό και συνθήματα μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. Αργότερα, η Ενωμένη Πόλη εξέδωσε ανακοίνωση ότι το δημοτικό συμβούλιο τελικά συνεδρίασε (χωρίς τους κακούς).Στο δεύτερο μέρος του δημοτικού συμβουλίου, με την ασφάλεια του μονολόγου του προσήλθε και ο απών Γιάννης Κωνσταντάτος.
Στο συμβούλιο – παρωδία που ακολούθησε εγκρίθηκε ομόφωνα και το θέμα 20 «Εφαρμογή προγράμματος – Σέβομαι τη διαφορετικότητα, στα Γυμνάσια του δήμου» από την παράταξη που δεν ανέχεται ούτε να ακούσει την άλλη άποψη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».
Εμείς θα αρκεστούμε στο να επισημάνουμε ότι αυτές οι εικόνες δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο και δεν ενθαρρύνουν νέους ανθρώπους στο να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης τους. Στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε ο γνώμονας να είναι αποκλειστικά και μόνο το καλό της πόλης και το όφελος των κατοίκων της και όχι οι αντιπαραθέσεις και η μικροπολιτική που βλάπτει την δημοκρατία μας.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Νοεμβρίου 2018]

Scroll to Top