Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ελληνικό: Πήγαν στη Βουλή για να πουν το πρόβλημα μετεγκατάστασής τους

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Σύλλογος “Νίκη” ατόμων με αυτισμό
και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας

Την αγωνία τους για την ανεύρεση χώρων μετεγκατάστασης μετά την απομάκρυνσή τους από το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, όπου στεγάζονται, μετέφεραν στη Βουλή των Ελλήνων, ζητώντας τη συνδρομή της, ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “Νίκη”- Victor Artant για άτομα με αυτισμό και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας.
Οι βουλευτές, κύριοι Νικόλαος Μανιός, Δημήτριος Μάρδας και Ελισσάβετ Σκούφα, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση, υποδέχθηκαν τον πρόεδρο του Συλλόγου “Νίκη” κ. Ευάγγελο Σμπράο και την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας κ. Βασιλική Μαράκα, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου.
Οι βουλευτές άκουσαν τα αιτήματα και τις ανησυχίες τους για το μέλλον των φορέων που εκπροσωπούν αν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα μετεγκατάστασής τους και δεσμεύτηκαν να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Βουλής, τονίζοντας πως το Κοινοβούλιο στέκεται πάντα, ηθικά και πρακτικά, στο πλευρό των φορέων που στηρίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων “Νίκη”- Victor Artant υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού, μέσω εκπαιδευτικών, θεραπευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ στο Ειδικό Σχολείο ολοήμερης λειτουργίας του Συνδέσμου φοιτούν 50 άτομα με αυτισμό, από 13 έως 50 ετών.
Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας απαρτίζεται από 2.000 μέλη και έχει ιδρυθεί αποκλειστικά από ασθενείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών, σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Νοεμβρίου 2018]

Scroll to Top