Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Θυρανοίξια για την Αγία Σοφία του Χερώματος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Tο Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 7 μ.μ. θα χτυπήσει για πρώτη φορά η καμπάνα του μητροπολιτικού παρεκκλησίου στο Χέρωμα Βάρης, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία και τις θυγατέρες αυτής, Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη. Τα θυρανοίξια προγραμματίστηκαν για τις 7 μ.μ. ενώ θα ακολουθήσει εσπερινός και αρτοκλασία. Τη λειτουργία θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Παύλος.
Οι κάτοικοι της πλέον ταλαιπωρημένης συνοικίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μιλούν για δικαίωση των αγώνων τους να αποκτήσει το Χέρωμα δική του εκκλησία. Στις μακροχρόνιες διεκδικήσεις τους για την πλήρη νομιμοποίηση των ιδιοκτησιών τους και για τη δημιουργία υποδομών στο Χέρωμα που να υποστηρίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση εντασσόταν και το πάγιο αίτημά τους για τη δημιουργία της δικής τους ενορίας.
Τα προβλήματα που έπρεπε να διευθετηθούν για να γίνει πραγματικότητα ήταν αμέτρητα, ξεκινώντας από το πρωταρχικό, ότι καμία Πολεοδομία ή Ναοδομία δεν μπορεί να βγάλει άδεια για ανέγερση εκκλησίας σε αυτό το κομμάτι της Βάρης, που περιλαμβάνεται στη ζώνη προστασίας του Υμηττού. Με τη στήριξη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και με τη χορηγία του Θανάση Μαρτίνου βρέθηκε εν τέλει η φόρμουλα και στήθηκε σε ένα κοινόχρηστο οικόπεδο ένας λυόμενος ναΐσκος, τον οποίο οι κάτοικοι του Χερώματος από την πρώτη στιγμή περιέβαλαν με αγάπη και διάθεση προσφοράς.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Σεπτεμβρίου 2017]

Scroll to Top