Τόσκας προς Μαυρωτά: «Βελτιώνει την αστυνόμευση η κατάργηση τμημάτων στα 3Β»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

“Επιχειρησιακά αναβαθμισμένο” χαρακτηρίζει το νέο ενιαίο Αστυνομικό Τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, Νίκος Τόσκας.
Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δισέλιδη απάντησή του προς τον βουλευτή Αττικής του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος έθεσε στις αρχές Αυγούστου με κοινοβουλευτική του ερώτηση σημαντικά ερωτήματα για την επάρκεια της αστυνόμευσης στην περιοχή των 3Β.
Μολονότι ο υπουργός κλήθηκε να αναφέρει τον αριθμό των υπηρετούντων αστυνομικών πριν και μετά τη συγχώνευση των τριών αστυνομικών τμημάτων (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) σε αυτό της Βουλιαγμένης, στην απάντησή του αποφεύγει να απαντήσει, σημειώνοντας ότι τα στοιχεία αυτά “ανάγονται στα απόρρητα αντικείμενα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της χώρας”.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς ανέδειξε με την ερώτησή του το μείζον θέμα των αποσπάσεων αστυνομικών υπαλλήλων σε φρουρές υψηλών προσώπων που διαμένουν στην περιοχή, ένα φαινόμενο που μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα της ΕΛΑΣ να πραγματοποιεί πυκνές περιπολίες.
Κατά την κυβέρνηση πάντως, το Αστυνομικό Τμήμα Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και το ομώνυμο Τμήμα Ασφαλείας “έχουν αυξημένη εκπομπή εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας καθ’ όλο το 24ωρο σε σύγκριση με το προγενέστερο καθεστώς”. Ως προς τους αποσπασμένους, ο υπουργός στην απάντησή του αναφέρει ότι ο αριθμός τους “δεν έχει μεταβληθεί ύστερα από την αναδιοργάνωση”, με άλλα λόγια το αίτημα να επιστρέψουν στις περιπολίες οι φρουροί των “επωνύμων” δεν έχει ικανοποιηθεί, ούτε και πρόκειται.
Η απάντηση του Νίκου Τόσκα καταλήγει: “Θα καταδειχτεί με σαφήνεια στους πολίτες των τοπικών κοινωνιών η αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων αυτών και θα αποδειχθεί έμπρακτα ότι η αναβάθμιση της ποιότητας της αστυνόμευσης όλων των περιοχών δεν εξαρτάται από αποσπασματικές, τοπικής εμβέλειας παρεμβάσεις, αλλά από ένα συνολικό, συστηματικό και υπεύθυνο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός πλήρους, ορθολογικού και συγκροτημένου προγράμματος αναδιάρθρωσης των περιφερειακών Υπηρεσιών του Σώματος”.

 [Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Σεπτεμβρίου 2017]

Scroll to Top