Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Επέστρεψε το Seatrac στη Γλυφάδα με έξτρα παροχές για τους λουόμενους

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με έξτρα παροχές επέστρεψε το Seatrac στην παραλία που βρίσκεται στο ύψος της Γ’ Μαρίνας Γλυφάδας. Το πρωινό της Τρίτης 20 Ιουνίου η ομάδα TOBEA του Πανεπιστημίου Πατρών εγκατέστησε το Seatrac για ακόμη μια χρονιά. Η ειδική αυτή υποδομή επιτρέπει στους λουόμενους με κινητικά προβλήματα να μη στερηθούν το μπάνιο τους στη θάλασσα και να έχουν όλο και μεγαλύτερη άνεση και πρόσβαση σε αυτή.
Η υποδομή του Seatrac στη Γλυφάδα, μας έχει συνηθίσει κάθε χρόνο να έρχεται και καλύτερη, πιο αναβαθμισμένη. Έτσι φέτος, στις επιπλέον παροχές έχει προστεθεί στη ντουζιέρα, επιλογή δύο ταχυτήτων. Με μια μόνο κίνηση ο λουόμενος επιλέγει αν θέλει το νερό να πέφτει με περισσότερη ή με λιγότερη πίεση. Ο λόγος; Κάποιες καλοκαιρινές ημέρες που συνοδεύονται με αεράκι, το νερό από τη ντουζιέρα ως είναι αναμενόμενο να μετακινείται. Με αυτή την επιλογή και με δεδομένο ότι ο λουόμενος με τα κινητικά προβλήματα δεν μπορεί να αλλάξει θέση, εγκαταστάθηκε η «αναβαθμισμένη» εκδοχή της ντουζιέρας. Επιπλέον στην κατασκευή του Seatrac έχουν προστεθεί πλαστικά προστατευτικά κατά μήκος της γραμμής που οδηγεί στη θάλασσα. Οι αισθητήρες που παρέχουν περισσότερη ασφάλεια στο λουόμενο σε περίπτωση που βρει εμπόδιο το κάθισμα στη ράμπα κύλισης παρέμειναν και φέτος, καθώς επίσης και οι αισθητήρες θερμοκρασίας νερού και ο φωτοσυναγερμός.

Ο εντεταλμένος για τα ΑμεΑ δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας Στέλιος Κουρουπάκης, αφουγκραζόμενος τις προτάσεις και τις σκέψεις των λουόμενων – χρηστών του Seatrac και βλέποντας τη μεγάλη συμμετοχή, φέτος πρόσθεσε, στον ειδικό ξύλινο διάδρομο που τοποθετεί ο Δήμος για να μπορεί το καρότσι να φθάσει στο Seatrac άνετα, επιπλέον χώρο – δάπεδο, παγκάκια και ομπρέλες. Ανακοινώνοντας την άφιξη του Seatrac και το ελεύθερο για βουτιές καιρού επιτρέποντος, τόνισε: «Ας φροντίζουμε όλοι, ό,τι μας προσφέρεται να το προστατεύουμε και να διευκολύνουμε τους συνανθρώπους μας, για να έχει λόγο η έννοια της κοινότητας».
Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο πλησίον του Seatrac έχουν τοποθετηθεί χημικές τουαλέτες για ΑμεΑ, και έχει παραμείνει ο χώρος στάθμευσης που είχε προβλεφθεί.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Ιουνίου 2017]

Scroll to Top