Γλυφάδα: Εγκαινιάστηκε το νέο «παιδικό χωριό» στην Πύργου!

Γλυφάδα

Ενας νέος παιδικός σταθμός άνοιξε τις πόρτες του για τους μικρούς πολίτες της Γλυφάδας. Ο παιδικός σταθμός της οδού Πύργου! Τα επίσημα εγκαίνια τελέστηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 από τη δημοτική αρχή της Γλυφάδας. Η επιλογή της ημέρας δεν έγινε τυχαία. Είχε επετειακό και συμβολικό χαρακτήρα καθώς ακριβώς τρία χρόνια νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί οι δημοτικές εκλογές αναδεικνύοντας πρώτη την παράταξη «η Γλυφάδα μας» και εκλέγοντας Δήμαρχο τον Γιώργο Παπανικολάου.
Για τις προσπάθειες που κατέβαλε αλλά και για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε έκανε λόγο ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. «Το νέο μας παιδικό χωριό είναι έτοιμο! Ένα παραμυθένιο χωριό, ένα χωριό γεμάτο χρώματα και ζωντάνια», είπε. «Πρόκειται για το νέο μας παιδικό σταθμό – τον δεύτερο που εγκαινιάζουμε στη δημοτική μας θητεία. Ένας παιδικός σταθμός που κατασκευάσαμε σε χρόνο-ρεκόρ για τέτοιο έργο και πιστέψτε με, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλές. Είναι άλλη μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το μηδέν και στην οποία καταθέσαμε και πάλι την ψυχή μας.
Αυτό το έργο πνοής για τη Γλυφάδα μας έρχεται να απαντήσει στις τεράστιες ανάγκες που έχουν οι οικογένειες της πόλης μας και έρχεται να εκπληρώσει την προεκλογική μας δέσμευση “κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού”. Παρακαλούμε πολύ να τον συγκρίνετε με οποιονδήποτε παιδικό σταθμό έχετε δει – ιδιωτικό ή δημόσιο – και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας…
Οραματιστήκαμε, σχεδιάσαμε και καταφέραμε να κατασκευάσουμε – αποκλειστικά με δικούς μας πόρους! – ένα πρότυπο παιδικό σταθμό διεθνών προδιαγραφών, οικολογικό, ασφαλή και λειτουργικό, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής – και είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα».
Ο παιδικός σταθμός αναμένεται να φιλοξενήσει παιδιά από τους όμορους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς καθώς στα σχέδια της διοίκησης είναι να κλείσουν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί που δεν πληρούσαν προδιαγραφές ασφάλειας όπως ανακοινώθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 27 Μαΐου 2017]