Ήρθαν τα Χριστούγεννα και οι …εκδηλώσεις στα 3Β

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Του Γιώργου Λαουτάρη

Μύρισε …γιορτές στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, που έβαλε τα καλά του και υποδέχεται τους κατοίκους σε πλήθος κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ένας άριστος τρόπος για να αναχαιτιστεί η γνωστή μελαγχολία των ημερών αλλά και το κύμα απαισιοδοξίας που απειλεί να καταλάβει τις σκέψεις των περισσότερων.

Η επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου δόθηκε με τον γνωστό τρόπο της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Βούλας, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, σε πολύ εύθυμη διάθεση συντονίστηκε με τη μαθητική χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και έκανε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι να πει “εγένετο φως”. Στη συνέχεια, μαζί με τους μαθητές έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Τη σκηνή ακολούθως κατέλαβε η Κατερίνα Κουρεντζή που με το συγκρότημά της έντυσε με νότες ένα υπαίθριο πάρτι, που είχε πολύ χορό και κέφι. Οι επαγγελματίες της πλατείας γέμισαν πάγκους με γλυκά και αλμυρά κεράσματα, ενώ έρρεε και άφθονο κρασί.
Την εκδήλωση κάλυψε ζωντανά η δημοτική διαδικτυακή τηλεόραση, που έκανε έτσι το ντεμπούτο της. Σχέδιο του Δήμου είναι να μεταδίδονται από το διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιες κεντρικές δημοτικές δράσεις.
Το “χριστουγεννιάτικο χωριό” που έστησε ο Δήμος στον πεζόδρομο της λεωφόρου Βασιλέως Παύλου, όπως και το αντίστοιχο της παραλίας στη Βάρκιζα που ξεκινά αυτό το Σάββατο, λειτουργούν κάθε απόγευμα ως τις 6 Ιανουαρίου, για τους μικρούς επισκέπτες που μπορούν να ζωγραφίσουν, να φωτογραφηθούν με τον Άγιο Βασίλη και να του αφήσουν τα γράμματά τους αλλά και να λάβουν μέρος σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.
Σήμερα, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζεται το αντίστοιχο χριστουγεννιάτικο χωριό στην παραλία της Βάρκιζας. Στις 6 μ.μ. ο Δήμαρχος των 3Β θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα ακολουθήσουν μια παιδική θεατρική παράσταση και συναυλία με το συγκρότημα “Φίλοι για πάντα”. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Βουλιαγμένης (κεντρική πλατεία Νυμφών) θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 6 μ.μ. Αμέσως μετά στη σκηνή θα ανέβει το συγκρότημα “Tina and the jazzy mates”.
Εκδηλώσεις προγραμματίζονται και για τις δύο παραμονές, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου στην πλατεία Βούλας θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (12 μ.) μουσικό δρώμενο κλασικής μουσικής ενώ την ίδια ώρα στη Βάρκιζα οι Lab Music Education θα δώσουν μια μπλουζ και ροκ συναυλία, εμφάνιση που θα επαναληφθεί την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στη 1 μ.μ. στην πλατεία της Βούλας.
Τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής του Δήμου των 3Β, ενώ τη γενική επιμέλεια έχει η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού, Μαρία Μπραϊμνιώτη.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 19.12.2015]

Scroll to Top