Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Αλίμου «Εορτή για την 25η Μαρτίου 1821»

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με θεατρικά δρώμενα, ποιήματα, χορούς και τραγούδια, εόρτασαν και φέτος, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Αλίμου, την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, το διήμερο 14 και 15 Μαρτίου 2017, στην θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» του Δήμου Αλίμου ενώ, έπεται και η ολοκλήρωση των εκδηλώσεων με τη συμμετοχή των Παιδικών Σταθμών, στην μεγάλη μαθητική παρέλαση που διοργανώνεται από τον Δήμο Αλίμου.
Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε από τη Διευθύντρια των Παιδικών Σταθμών, κα Παναγιώτα Νικολάου η οποία, μέσα από ένα τετράστιχο αναφέρθηκε στην διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην επέτειο της Επανάστασης του 1821. Τα προνήπια των Παιδικών Σταθμών, με τον αυθορμητισμό τους, ζωντάνεψαν τα ένδοξα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, προσφέροντας χαρά, υπερηφάνεια και συγκίνηση στους γονείς και τους συγγενείς τους που είχαν τη χαρά να τα καμαρώσουν επί σκηνής.
Ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, στον χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στην επέτειο του ξεσηκωμού των υπόδουλων Ελλήνων κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ως εορτής τιμής και ευγνωμοσύνης στην ηρωική γενιά του 1821. «Η αυτοθυσία των προγόνων μας, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας και πρέπει να μας διδάσκει, να μας ενώνει και να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους σημερινούς μας ηγέτες», όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε.
Φανερά συγκινημένος, αποχαιρέτησε τους γονείς, ανακοινώνοντάς τους ότι, «παρά τη θέλησή μου, δεν ανανεώθηκε η θητεία μου ως Προέδρου των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου – ευχαριστώ ωστόσο, τον Δήμαρχο, κ. Ανδρέα Κονδύλη, για την έως τώρα εμπιστοσύνη και συνεργασία».
Στη συνέχεια, έκανε μια σύντομη αναδρομή στα δυόμισι χρόνια που διετέλεσε Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών, χαρακτηρίζοντας αυτή την περίοδο, την «πλέον ενδιαφέρουσα και δημιουργική αλλά και την πιο όμορφη» σε όλη του την καριέρα, «κοντά στα παιδιά» και στην πιο τρυφερή τους ηλικία. Μεταξύ των επιτευγμάτων της θητείας του, ανέφερε την, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Αλίμου, ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων για φιλοξενία των παιδιών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, την λειτουργία των τριών νέων Παιδικών Σταθμών (της οδού Γ.Παπανδρέου, της οδού Γερουλάνου και της οδού Καλαμακίου) και την σε πανελλαδική κλίμακα, πρωτοποριακή εφαρμογή του καινοτόμου παιδαγωγικού προγράμματος «Βήματα για τη ζωή».


Δήλωσε επίσης, ότι από τη θέση του απλού Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου μας, θα παραμείνει στο πλευρό των Παιδικών Σταθμών, των γονέων αλλά και του εξαιρετικού προσωπικού τους ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Διευθύντρια, κα Π. Νικολάου, για την άψογη συνεργασία, τις προϊσταμένες των Παιδαγωγικών Τμημάτων, Ευ. Μπουρλιού, Α. Ακρίβου, Μ. Στεφάνου, Γ. Δήμητσα και Μ. Χρυσαφινιέρη, του Διοικητικού-Οικονομικού Τμήματος, Σ. Σουρούνη, το σύνολο των παιδαγωγών καθώς και το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των Παιδικών Σταθμών, προτρέποντάς τους να εξακολουθήσουν να προσφέρουν το ίδιο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών στα φιλοξενούμενα νήπια και στους γονείς τους, με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον.
Στο τέλος της εκδήλωσης, δέχθηκε τα συγχαρητήρια την αγάπη και τις ευχές των γονέων, που τον ευχαρίστησαν κι εκείνοι από την πλευρά τους, για την αμέριστη συμπαράστασή του στις ανάγκες τους και το προσωπικό ενδιαφέρον του σε κάθε τους ανάγκη και πρόβλημα. Του ευχήθηκαν επιπλέον, «καλή επιτυχία» σε ό,τι κι αν κάνει στο εξής.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 25 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top