Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Ερώτηση Γ. Κουμουτσάκου προς τους Υπουργούς Άμεση λύση στο κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Την ανάγκη συντονισμού των
αρμοδίων υπηρεσιών για την επίλυση του σημαντικού κτηριακού προβλήματος του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας ανέδειξε με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο κ Κουμουτσάκος σε δήλωσή του αναφέρει:
«Παρά τις προσπάθειες του Δήμου, ένα μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία της Γλυφάδας παραμένει ανεπίλυτο. Το κτηριακό πρόβλημα 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας αναδεικνύει όλες τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος, αλλά και την αδυναμία συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών για την εξεύρεσης λύσης σε ένα πρόβλημα που χρονίζει. Απαιτείται πολιτική βούληση ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες μαθητές».
Σημειώνεται, ότι ενώ από το 1998 έχει γίνει απαλλοτρίωση αντίστοιχου οικοπέδου για την ανέγερση νέου σχολείου στην περιοχή Τερψιθέας, επί της οδού Αγίου Νεκταρίου και έχει χαρακτηρισθεί για σχολική χρήση από το 2001, παρουσιάζεται εμπλοκή στις διαδικασίες έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Ερώτηση
Προς: Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Επίλυση κτηριακού προβλήματος 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας
Μείζον ζήτημα για την τοπική κοινωνία της Γλυφάδας παραμένει το κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας που παραμένει ανεπίλυτο, παρά τις προσπάθειες του Δήμου.
Ενώ έχει γίνει, από το 1998, απαλλοτρίωση αντίστοιχου οικοπέδου για την ανέγερση νέου σχολείου στην περιοχή Τερψιθέας, επί της οδού Αγίου Νεκταρίου, και έχει χαρακτηρισθεί για σχολική χρήση από το 2001, παρουσιάζεται εμπλοκή στις διαδικασίες έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου.
Δεδομένου ότι
– Το πρόβλημα χρονίζει, κάνοντας ολοένα πιο πιεστική την ανάγκη επίλυσης.
– Η τοπική μαθητική κοινότητα ασφυκτιά και οι γονείς και κηδεμόνες εκφράζουν εδώ και πολύ καιρό τώρα τη βαθιά ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους.
– Έχει διαπιστωθεί η ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκομένων Υπουργείων και υπηρεσιών με θετικό πνεύμα προς την εξεύρεση λύσης.
Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να συντονιστούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και να εξευρεθεί επιτέλους οριστική λύση στο κτηριακό πρόβλημα του 7ου Γυμνασίου Γλυφάδας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Σ.
Κουμουτσάκος

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top