Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής (Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων) συμμετείχε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, εκπροσωπώντας τον Δήμο, σε μια διαδικασία με έντονο διεθνές και επιστημονικό ενδιαφέρον.
Στη συνεδρίαση έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, η Πρέσβης της Γαλλίας Laurence Auer, η Αλεξάνδρα Κουστώ – εγγονή του θρυλικού εξερευνητή Ζακ-Ιβ Κουστώ –, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Τσάφος, πανεπιστημιακοί, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και Δήμων. Τη συνεδρίαση προήδρευσε η Βουλευτής Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε η συμμετοχή στη διεθνή πρωτοβουλία «Συμμαχία των Γαλάζιων Πόλεων», που υλοποιείται με πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Κουστώ και ξεκινά από την Αθήνα. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των υδάτινων πόρων, όπως οι θάλασσες, τα ρέματα και τα θαλάσσια οικοσυστήματα.
Όπως επισημάνθηκε, η σημασία της προστασίας του υγρού στοιχείου είναι καθοριστική, καθώς οι θάλασσες συμβάλλουν ουσιαστικά στην παραγωγή οξυγόνου, καλύπτοντας περίπου τη μία στις δύο αναπνοές του ανθρώπου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ, Σάββατο 4 Απριλίου 2026]




