«Έφυγε» ο π. Δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Εφυγε από κοντά μας ο πρώην Δήμαρχος Βούλας Άγγελος Αποστολάτος, το Σάββατο 4 Μαρτίου σε ηλικία 77 ετών. Ο άνθρωπος που στιγμάτισε με την παρουσία του τη ζωή της Βούλας. Ο άνθρωπος που πήρε πολλές κρίσιμες αποφάσεις, που έλυσε σημαντικά προβλήματα και διοίκησε με τον χαρακτηριστικό δικό του τρόπο. Για αυτούς που δεν ξέρουνε, τους ενημερώνουμε ότι το Δημαρχείο της Βούλας και πρώην νυχτερινό κέντρο Παμέλας οφείλεται σ’ αυτόν. Το νεκροταφείο της Βούλας ήταν έργο δικό του. Η πλατεία της Βούλας, η πλατεία Ιμίων όπως την είχε ονομάσει ήταν έργο που φέρει τη σφραγίδα του. Πιστεύουμε ότι θα μείνει στη μνήμη των Βουλιωτών ανεξαρτήτως αν ήταν οπαδός ή πολιτικός αντίπαλος, έντονα χαραγμένη η προσωπικότητά του. Η σχέση του εκλιπόντος με την εφημερίδα μας ήταν πάντα φιλική και δημιουργική. Σε μια εποχή που τα νότια προάστια είχαν δημάρχους πολύ ισχυρές προσωπικότητες όπως Γρηγόρης Κασιδόκωστας στη Βουλιαγμένη, Βασίλης Ξένος στον Άλιμο, Κώστας Κορτζίδης στο Ελληνικό, Δημήτρης Ευσταθιάδης στην Αργυρούπολη και Θεόδωρος Σπονδυλίδης στη Γλυφάδα. Ο Άγγελος Αποστολάτος ισχυρή προσωπικότητα κι αυτός έδινε άλλη οντότητα στο Δήμο. Θα μείνουνε ιστορικές οι τηλεοπτικές μονομαχίες του με τον Πέτρο Θανόπουλο προεκλογικά, καθώς επίσης και η αποχώρηση του από τα δημοτικά (1987 – 1996) για να υποβάλλει υποψηφιότητα για Βουλευτής της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικήςστις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996. Κάτι που δεν πέτυχε ποτέ. Η καταγωγή του από την Κεφαλονιά δεν άφησε την ιδιαιτέρα του πατρίδα χωρίς να έχει το στίγμα του. Εκεί έχτισε έναν οικισμό κοντά στην περιοχή Σκάλα που τον ονόμασε Αποστολάτα. Και έτσι η Κεφαλονιά έχει ένα χωριό με το όνομά του. Διάδοχος του Αποστολάτου ήταν ο επί σειρά ετών Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επί της θητείας του, γιατρός Γεώργιος Μάντεσης.Η κηδεία του Άγγελου Αποστολάτου, τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και με απόφαση Δημάρχου γίνεται με δημοτική δαπάνη.
Ο «Π» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και αποχαιρετά με συγκίνηση τον εκλιπόντα.

Οι Δηλώσεις
Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Μαρτίου, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Άγγελου Αποστολάτου και στο ρόλο που διαδραμάτισε να μετατραπεί η Βούλα της δεκαετίας του ‘80 σε μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.Ο κ. Κωνσταντέλλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στους οικείους του εκλιπόντος και ζήτησε από το συμβούλιο να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.

Μετά τη θλιβερή είδηση για τον θάνατο του Δημάρχου Άγγελου Αποστολάτου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δημοσθένης Δόγκας, δήλωσε: «Αποχαιρετάμε με πόνο ψυχής τον Άγγελο Αποστολάτο, έναν δημόσιο άνδρα που τίμησε όσο λίγοι την εντολή των συνδημοτών του. Ο επί δεκαετία Δήμαρχος Βούλας άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη μας, σηματοδοτώντας το πέρασμά της από μια απομακρυσμένη κοινότητα σε ένα σύγχρονο και ζηλευτό προάστιο της Αττικής. Το προσωπικό του παράδειγμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο του και της άοκνης εργασίας για τα δημόσια πράγματα, ακόμη και όταν ιδιώτευσε, καθιστούν τον Άγγελο Αποστολάτο παράδειγμα πολιτικού. Το σπάνιο αίσθημα δικαίου που τον διακατείχε, η αφοσίωσή του στο δημόσιο συμφέρον και η ειλικρίνεια με την οποία εξέφραζε τις απόψεις του δυστυχώς αποτελούν πλέον σπάνια προτερήματα στο δημόσιο βίο. Απευθύνω στους οικείους του τα θερμά μου συλλυπητήρια. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό».

Ο Δημήτρης Δαβάκης για το χαμό του Άγγελου Αποστολάτου δήλωσε: «Με βαθύτατη λύπη πληροφορήθηκα το χαμό του άξιου άνδρα Άγγελου Αποστολάτου, Δημάρχου επί 10 χρόνια στο Δήμο Βούλας.Ο Άγγελος πάνω από όλα ήταν φίλος και άφησε ανεξίτηλα τα σημάδια της δικής του πορείας στον νεοσύστατο τότε Δήμο της Βούλας. Άσχετα αν κάποιος συμφωνούσε ή διαφωνούσε μαζί του ήταν αντικειμενικά μια ισχυρή προσωπικότητα ενός ταλαντούχου ανθρώπου δεξιοτέχνη στις ανθρώπινες σχέσεις, άοκνου εργάτη, δημιουργικού νού,που ό,τι οραματιζόταν σχεδόν πάντα με πείσμα, επιμονή και μεθοδικότητα το υλοποιούσε. Στο διάβα της ζωής του, επαγγελματικής και πολιτική, δημιούργησε άπειρους φίλους και πολλούς εχθρούς διότι μια πολύπλευρη και πολυτάραχη προσωπικότητα σαν του Άγγελου δεν περνάει ένα ταξίδι ζωής απαρατήρητα..Καλό ταξίδι φίλε Άγγελε. Καλό ταξίδι ισχυρέ Δήμαρχε».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top