Άλιμος: Άννα Κεσίσογλου Αντιπρόεδρος για μια… εβδομάδα

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Σε ειδική συνεδρίαση κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο Αλίμου να εκλέξει εκ νέου αντιπρόεδρο δημοτικού συμβουλίου. Μια θέση που ανήκει στην αντιπολίτευση και καλύπτεται από δημοτικό σύμβουλο που προτείνει.
Στη συνεδρίαση όμως της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τήρησαν από κοινού την ίδια στάση μη προτείνοντας κάποιον δημοτικό σύμβουλο για τη θέση του Αντιπροέδρου. «Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για τη διαδικασία» είπε ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Εδώ Ζούμε» Θάνος Ορφανός τονίζοντας ότι θα επανέλθουν με πρόταση στις δημαιρεσίες της επόμενης Κυριακής 5 Μαρτίου.
Την ίδια στάση τήρησε και ο Νίκος Τσαμπαρλής, επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος Όλοι μαζί» βρίσκοντας ακόμη μια φορά την ευκαιρία να τονίσει πως με τη θέση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου είναι νωπή η διαδικασία με τη μη εκλογή και δεν είδε να τηρείται από τη διοίκηση η στάση για διαπαραταξιακά προεδρεία.
Η κ. Γιαννούτσου αρκέστηκε στο να πει ότι «ούτε το Άνω Κάτω στο Καλαμάκι θα προτείνει κάποιον για τη θέση».
Η κ. Καμαρινού εξήγησε πως όχι μόνο δεν προτείνει αλλά δε συμμετέχει στη διαδικασία και θα απέχει.
Ο κ. Μέξας με τη σειρά του αστειεύτηκε λέγοντας «δεν ξέρω τι να πω; Να προτείνω τον εαυτό μου»; Και τόνισε πως η στάση της αντιπολίτευσης είναι διαφορετική αν αναλογιστεί κανείς ότι στην περίπτωση για την εκλογή για γραμματέα «φαγώνονταν» ενώ τώρα «αποποιούνται» τη θέση του αντιπροέδρου. Και εξήγησε πως θα κρατήσει την ίδια στάση με το σύνολο της αντιπολίτευσης του Δήμου.
Έτσι η μπάλα πέρασε στην πλευρά της Διοίκησης. Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πως επιθυμεί τον διαπαραταξιακό χαρακτήρα όμως αυτό πρέπει να είναι απόφαση όλων και είχε βρει σφοδρή αντίδραση από την αντιπολίτευση όταν δεν συμπράξανε ως διοίκηση στην πρόταση που έκανε για γραμματέα. Στη συνέχεια πρότεινε την δημοτική σύμβουλο Άννα Κεσίσογλου για να ασκήσει τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου.
Η ψηφοφορία ήταν γόνιμη και έβγαλε το εξής αποτέλεσμα. Από σύνολο 28 παρόντων συμβούλων, ψήφισαν οι 27 εκ των οποίων 23 υπέρ και 4 λευκά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 4 Μαρτίου 2017]

Scroll to Top