Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη: Ο Θανάσης Μαρτίνος σώζει το ιστορικό πεύκο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Μια σημαντική παρέμβαση που σώζει ένα μεγάλο πεύκο στο Καβούρι έκανε ο Θανάσης Μαρτίνος. Συγκεκριμένα, πρότεινε στον Δήμο να εκπονήσει μελέτη και να χορηγήσει τα έξοδα υλοποίησης ενός τεχνικού έργου που θα στηρίξει το πελώριο πεύκο στη γωνία της παραλιακής λεωφόρου (Αθηνάς) με την οδό Καβουρίου.
Σήμερα το δέντρο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση, ενώ η απουσία στήριξης το καθιστά επικίνδυνο ανά πάσα στιγμή να προκαλέσει ατύχημα με ανυπολόγιστες συνέπειες πέφτοντας στο οδόστρωμα της λεωφόρου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συζητήσει και στο παρελθόν το θέμα και είχε λάβει απόφαση κοπής! Μάλιστα, ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε τότε ότι καμία άλλη λύση δεν υπάρχει και πως σχετική άδεια κοπής έδωσε και το Δασαρχείο. Το θέμα είχε εγείρει ο Δημοσθένης Δόγκας, προτείνοντας μια σειρά εναλλακτικών λύσεων, που τότε είχαν απορριφθεί. Ευτυχώς η (πιο προφανής) λύση βρέθηκε και θα χτιστεί ένα οπλισμένο τοιχίο αντιστήριξης των πρανών που θα αποσοβήσει το κίνδυνο κατάρρευσης. Το κόστος του έργου και το μέγεθος της χορηγίας αντίστοιχα ανέρχεται σε περίπου 12.000 ευρώ.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 28 Ιανουαρίου 2017]

Scroll to Top