Μαζί με την Ομογένεια στον Λευκό Οίκο ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Δεκαήμερη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Αμερική προσκεκλημένος της Ομογένειας, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, από τις 3 έως τις 13 Απριλίου.
Κατά την άφιξή του στην Ουάσιγκτον, παρευρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024 στο Λευκό Οίκο, στη δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, γιορτάζοντας τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελληνική Δημοκρατία, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική μας Επέτειο.
Παρουσία πολλών επιφανών Ομογενών και Ελλήνων Επιχειρηματιών, τόσο ο Πρόεδρος Joe Baiden όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, μίλησαν για την στενή σχέση των δύο λαών. Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πλήθος κόσμου και να παρουσιάσει εν συντομία την ανέγερση του Ποντιακού Μεγάρου στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Με το ενδιαφέρον των Ομογενών να είναι έντονο, έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ανταποδίδοντας τη ζεστή φιλοξενία.
Τα βλέμματα πλέον στρέφονται στις εορταστικές εκδηλώσεις της Κυριακής 7 Απριλίου, όπου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και υπερηφάνεια, θα γιορτάσουν μαζί με την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Κοινωνιών της Φιλαδέλφειας την «Greek Independence Day Parade» στις 7 Απριλίου, ανοίγοντας την παρέλαση με τους Εύζωνες μας και δίνοντας τον παλμό της Ελευθερίας στους απανταχού Ομογενείς.
«Ήταν μια μοναδική εμπειρία, να παραβρεθούμε στην Δεξίωση που παρέθεσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στην Ελληνική Ομογένεια, για την Εθνική μας Επέτειο, στην όποια είχαμε την τιμή να προσκληθούμε ως Δήμος», δήλωσε ενθουσιασμένος ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος επισημαίνοντας πως υπήρχε έντονο το Ελληνικό στοιχεία με παραδοσιακές φορεσιές και ήχους που καλωσόριζαν τους επίσημους προσκεκλημένους. «Την παράσταση βέβαια έκλεψαν τα μικρά Κρητικόπουλα, που ξεσήκωσαν με τον λεβέντικο χορό τους, όλο τον Λευκό Οίκο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Δημάρχου επόμενοι σταθμοί είναι η Φλόριντα, η Φιλαδέλφεια και τελευταίος σταθμός είναι το Λας Βέγκας.

Scroll to Top