Δήμος Αλίμου και κάτοικοι ενωμένοι Να μην κατεδαφιστεί το Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Μάχη για να μην κατεδαφιστεί το Πνευματικό Κέντρο στην περιοχή Κυθηρίων και στη θέση του να ανεγερθούν 4 πολυκατοικίες με αντιπαροχή (συγκρότημα με 48 διαμερίσματα), θα δώσουν ενωμένοι σαν μία γροθιά οι κάτοικοι με τον Δήμο.

Στη συνάντηση της επιτροπής κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, να προσφύγει στη δικαιοσύνη, κατά του Τριφυλλείου Ιδρύματος.

«Ο Δήμος μπαίνει μπροστά μαχητικά όπως έχει μπει και σε άλλες περιπτώσεις που έπρεπε να προασπίσει το κοινωνικό συμφέρον. Όπως έγινε με την ηχορύπανση στην παραλία και με τα ψηλά κτίρια που σακατεύουν την πόλη» είπε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση. «Καταφέραμε να ακυρώσουμε την άδεια κατεδάφισης του Πνευματικού Κέντρου και η Πολεοδομία του Δήμου διαπίστωσε πολεοδομικές αυθαιρεσίες του ακινήτου» σημείωσε.

Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε με 24 υπέρ και 4 λευκά (Γιούργας, Μπελιά, Ορφανός και Κορομπίλη):

α) την προσφυγή στη δικαιοσύνη, με βάση το άρθρο 503 το Αστικού Κώδικα, με τακτική αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Τριφυλλείου Ιδρύματος:

– Να παραλείψει να γκρεμίσει το κτήριο.

– Να του επιβληθεί να αποπερατώσει το κτήριο σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του 2004 και

β) την υποστήριξη των κατοίκων στην προσπάθεια να ανασυστήσουν τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων Αλίμου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Μαρτίου 2024]

Scroll to Top