Προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Ειδικού Σχολείου – Στόχος να λειτουργήσει τη σχολική χρονιά 2026-27

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του πρότυπου ειδικού δημοτικού σχολείου του Δήμου Γλυφάδας, για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και της νοητικής υστέρησης, με στόχο  να υποδεχθεί τους πρώτους του μαθητές, τη σχολική χρονιά 2026-2027.

Ήδη το παλιό και εγκαταλελειμμένο 2ο δημοτικό σχολείο (Βέμπο & Λόντου) γκρεμίστηκε. Ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε με τη μελέτη, εξασφάλισε την πλήρη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους, έβγαλε την οικοδομική άδεια, έκανε διεθνή διαγωνισμό και η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει.

Ένα σχολικό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας περίπου 4000τμ, με πρωτοποριακό πραγματικά σχεδιασμό – από την αρχιτεκτονική ομάδα Klab και τον Κωνσταντίνο Λαμπρινόπουλο – με αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, πισίνα με αποδυτήρια, αίθουσες λογοθεραπείας, κινησιολογίας, φυσιοθεραπείας, ψυχολόγων.

Το αμφιθέατρο δυναμικότητας περίπου 500 ατόμων, θα χρησιμοποιείται εκτός σχολικού ωραρίου και για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα που θα ολοκληρώσουμε για την πόλη μας και για τα παιδιά μας. Για να έχουν όλα την εκπαίδευση που τους αξίζει, χωρίς διακρίσεις, εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Αναφέρομαι στο πρώτο – και αληθινά ξεχωριστό – ειδικό σχολείο στη Γλυφάδα μας! Όλα τα βήματα γίνονται με μεγάλη προσοχή, μελετημένα και μεθοδικά, με πολλή και συστηματική δουλειά», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου να πω ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σχολείο – είναι μια ελπίδα για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες από όλη την Αττική, αλλά και για τις οικογένειές τους. Έτσι το αισθανόμαστε και για αυτό έχουμε βάλει όλη μας την αγάπη και θα κάνουμε και αυτή τη φορά κατάθεση ψυχής για την άρτια αλλά και έγκαιρη υλοποίηση του ξεχωριστού αυτού έργου. Αν όλα πάνε καλά, ο στόχος μας είναι τη σχολική χρονιά 2026-2027 το σχολείο να υποδεχθεί τους πρώτους του μαθητές».

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 24 Φεβρουαρίου 2024]

Scroll to Top