Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης η Αναστασία Ευαγγέλου

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού Αργυρούπολης εξέλεξε Συμπαραστάτη του Δημότη και τη Επιχείρησης για τη θητεία 2024 – 2028, την Αναστασία Ευαγγέλου.

Κατά τη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, η υποψηφιότητα της κ. Ευαγγέλου ήταν η μοναδική και εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία, δηλαδή τα 2/3 του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα η κ. Ευαγγέλου έλαβε 25 ψήφους υπέρ, ενώ καταγράφηκαν 6 λευκά ψηφοδέλτια και 3 επέλεξαν την «αποχή».

Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είναι ένας καινοτόμος θεσμός για την αυτοδιοίκηση, ο οποίος δρα προληπτικά, ως διαμεσολαβητικό όργανο, κινητοποιώντας τον εσωτερικό αυτοέλεγχο της Αυτοδιοίκησης.

Η κ. Ευαγγέλου είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του θεσμού στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, ενισχύοντας παράλληλα την παρουσία και τη συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση.

Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής, ήτοι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Ποια είναι η νέα Συμπαραστάτης του Δήμου

Η Αναστασία (Νατάσσα) Ευαγγέλου, γεννήθηκε στην Αργυρούπολη το 1978 και έχει καταγωγή από την Ήπειρο, την Εύβοια και την Σμύρνη. Είναι Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας και έχει εργαστεί για μια δεκαετία στο Πρότυπο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής «Μικρός Πρίγκιπας». Από το 2019 είναι εκλεγμένη Τοπική Σύμβουλος της Κοινότητας Αργυρούπολης και από τον Σεπτέμβριο του 2022 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 είχε τη θέση της Αντιπροέδρου. Για δύο δεκαετίες είχε συνεργασίες με Ιερούς Ναούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ως Υπεύθυνη Κατηχητικών Σχολείων Προσχολικής Ηλικίας. Έχει διατελέσει για μία δεκαετία Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης, Μέλος της Ένωσης Γονέων του Δήμου, Μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Ο.Ν.Α.Δ.Ε.Α. ενώ Διετέλεσε Συντονιστικό Μέλος της Κίνησης Γυναικών Ελληνικού Αργυρούπολης (ΚΙ.Γ.Ε.Α.). Διετέλεσε Τακτικό Μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου, Τακτικό Μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης. Είναι παντρεμένη με τον Διδάκτορα Θεολογίας, Νομικής και Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Γεώργιο Στολίγκα και έχει τρία παιδιά.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 10 Φεβρουαρίου 2024]

Scroll to Top