Το Μαρίνειο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο πράσινο μοντέρνο χώρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης που έλαβε χώρα την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, έγινε συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης για τις εργασίες ανακατασκευής του Μαρινείου. Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ενημέρωσε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας τα εξής:

«Όταν, το 2014, αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, μεταξύ όλων των άλλων σαθρών, εγκαταλελειμμένων και παρακμιακών εγκαταστάσεων που κληρονομήσαμε, ήταν και το κτίριο του Μαρινείου. Είχε γίνει ένας χώρος που συγκέντρωνε περιθωριακά στοιχεία.

Από τότε, για το κτίριο αυτό, υπήρχε από την Τεχνική Υπηρεσία έγγραφο ότι πρέπει να σφραγιστεί ως ακατάλληλο. Ένα κτίριο «χρέπι», υπό κατάρρευση που σύμφωνα με τη στατική μελέτη του Πολυτεχνείου που εκπόνησε αργότερα η διοίκησή μας, έδειξε ότι χρήζει ή κατεδάφισης ή πλήρους ανακατασκευής.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, μετά από πολλές προσπάθειες και κόπους συντάχθηκε η μελέτη προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε διαγωνισμό, να προκηρυχθεί ανάδοχος που θα το μισθώσει και θα το ανακατασκευάσει.

Οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε το κτίριο για την αναστήλωσή του, το κατέστησαν απρόσιτο για τους αναδόχους, με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί δύο φορές άγονος.

Μόνο το κόστος για την Τεχνική Αναστήλωσή του ανερχόταν στις 120.000 ευρώ.

Με τον 3ο διαγωνισμό, εκδήλωσαν ενδιαφέρον δύο εταιρείες και αναδείχτηκε ανάδοχος, η D Melia LTD που το ανέλαβε νομιμοποιώντας το και εκδίδοντας όλες τις απαραίτητες οικοδομικές άδειες με δικά της έξοδα, τεχνογνωσία και εργαλεία, όπως αποκαλύπτει και η εταιρεία με το έγγραφό της.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο εκείνη, δεν είχε κλειδώσει η επένδυση του Ελληνικού και δεν υπήρχε κανένα εμπορικό ενδιαφέρον στη γύρω περιοχή, ούτε έργο σε εξέλιξη όπως είναι σήμερα.

Οι μέχρι σήμερα εργασίες και ενέργειες που έχουν γίνει αγγίζουν τις 785.000 ευρώ με προβλέψεις που θα αγγίξουν το 1.000.000 ευρώ έως την ολοκλήρωσή τους (τέλος Μαρτίου 2024).

Οι εντυπώσεις που προσπαθούν ανεπιτυχώς να δημιουργήσουν οι ψεύτες, δημαγωγοί και συκοφάντες, απομυθοποιούνται αμέσως, αποδεικνύοντας την γύμνια των ισχυρισμών τους και το πόσο ανίδεοι είναι αφού άλλο πράγμα είναι η τεχνική αναστήλωση, η στατικότητα κλπ και άλλο πράγμα είναι η δημιουργία του σε ένα σύγχρονο πράσινο μοντέρνο αναψυκτήριο με ασφαλείς υποδομές.

Σε λίγο καιρό που οι δημότες θα απολαμβάνουν το πάλαι ποτέ χρέπι ως ένα υπερσύγχρονο δημοτικό κτίριο, όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας θα μείνουν στο παρελθόν και οι συκοφάντες χωρίς αντικείμενο».

Πριν

Μετά

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 3 Φεβρουαρίου 2024]

Scroll to Top