Με την ίδια συνταγή η Διοίκηση σε ένα πολυφωνικό Προεδρείο Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης < 1 λεπτό

Ο Νίκος Ψαλλίδας αναδείχτηκε για μια ακόμη θητεία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η πρόταση του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης να διαφοροποιούνται ψηφίζοντας «Λευκό» σε μια ομόφωνη τελικά απόφαση.

Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που σύμφωνα με τη νομοθεσία προέρχεται από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας προτάθηκε και ψηφίστηκε επίσης ομόφωνα – πλην των δύο «Λευκών» της Λαϊκής Συσπείρωσης – ο Χρήστος Βελισσάριος της παράταξης Δαβάκη.

Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου που προέρχεται από την τρίτη παράταξη εξελέγη κατά τον ίδιο τρόπο η σύμβουλος της παράταξης Σαραντάκου, Ελισάβετ Νικολαΐδου.

Κατά την εκκίνηση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, προήδρευσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Βάσης. Ευχόμενος συγχαρητήρια στους συναδέλφους του και καλή θητεία στο όργανο, έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο και στους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων.

Με τα μέλη του νέου Προεδρείου να καταλαμβάνουν τις θέσεις τους συνεχίστηκε η διαδικασία των δημαιρεσιών κατά τα προβλεπόμενα με την ψήφιση της νέας Δημοτικής Επιτροπής.

Η συγκεκριμένη ψηφοφορία έγινε μυστικά, με κάλπη και προτυπωμένα ψηφοδέλτια. Από την παράταξη της πλειοψηφίας στη νέα Δημοτική Επιτροπή εκλέγονται οι εξής:

  • Διονύσης Γεωργουλόπουλος
  • Αντώνης Κουσαθανάς
  • Βασίλης Παπαμιχαήλ
  • Μίμης Ρουσάκης
  • Βίκυ Σφήκα

Από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στη νέα Δημοτική Επιτροπή εξελέγησαν οι εξής:

  • Ιωάννα Δόγκα
  • Κλαίρη Σαραντάκου
  • Βαγγέλης Σερίφης.

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος που εκείνος θα ορίσει. Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ψηφίζεται υποχρεωτικά μέλος της αντιπολίτευσης. Οι θέσεις αυτές θα γίνουν γνωστές κατά την πρώτη συνεδρίαση του οργάνου.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιανουαρίου 2024]

Scroll to Top