Ποδαρικό με ομοφωνία και παμψηφεί εκλογή του νέου Προεδρείου στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε κλίμα συναίνεσης και ομοφωνίας, με ανταλλαγή ευχών για καλή και γόνιμη θητεία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 η πρώτη επίσημη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024 – 2028, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πολλές και εγκάρδιες ευχές για να δουλέψουμε με περισσότερο ζήλο για το καλό των συμπολιτών μας, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Καλή χρονιά με δημιουργική και ανοδική πορεία!», εξέφρασε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος καλωσορίζοντας τους εκλεγμένους για τη νέα θητεία.

Η πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε παμψηφεί αποδεκτή και έτσι ο Γιάννης Τσαρπαλής επανεξελέγη με καθολική συναίνεση από Διοίκηση και Αντιπολίτευση.

Γεγονός πρωτόγνωρο για το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης που κατέστησε τον Γιάννη Τσαρπαλή ως τον μακροβιότερο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου στην ιστορία του Δήμου.

Με την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Τσαρπαλής δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλο το Σώμα, για την μεγάλη τιμή που επιφύλαξαν στο πρόσωπο μου, με την πρωτόγνωρα ολική στήριξη της υποψηφιότητας μου. Θέλω να τους διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι θα είμαι και πάλι Πρόεδρος ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου και ότι όλες οι παρατάξεις θα αντιμετωπίζονται ισότιμα, όπως ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει και η συνείδηση μου επιτάσσει.

Ζητώ την συνεργασία όλων σας γιατί είμαστε ο Θεσμός που βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, που όχι μόνο μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αλλά και περιμένουν πολλά από εμάς, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Μας ενώνουν περισσότερα απ’ όσα μας χωρίζουν όπως η αγάπη για το Δήμο μας, η απαίτηση των πολιτών για βελτίωση του επιπέδου ζωής των και το υψηλό επίπεδο πολιτισμού και συνεννόησης όλων των δημοτικών παρατάξεων, προς όφελος του τόπου μας. Εύχομαι σε όλες και όλους καλή χρονιά και μια δημιουργική θητεία».

Στη συνέχεια, κατατέθηκαν προτάσεις για τη σύνθεση του Προεδρείου από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης οι οποίες έγιναν ομοίως αποδεκτές καθολικά.

Με πολυφωνική σύνθεση το νέο προεδρείο που το συμπληρώνει ο Αριστείδης Σούγελας και ο Φίλιππος Περγαντής, από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Οι δημαιρεσίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή των νέων μελών της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, που θα ασκεί τις αρμοδιότητες της Οικονομικής, της Ποιότητας Ζωής καθώς και της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία καταργείται.

Πρόεδρος της εννεαμελούς Δημοτικής Επιτροπής ορίστηκε από τον δήμαρχο, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Στέφας.

Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκαν και τα οκτώ τακτικά μέλη. Από τη διοικούσα παράταξη εξελέγησαν οι Ξηνταβελώνης Πέτρος, Βασιλείου Μαρία, Ζέλιος Γεώργιος, Καλύβας Αθανάσιος και Σαραφίδης Γεώργιος. Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι Κοκκίνης Γεώργιος, Χατζέλλης Ευάγγελος και Περγαντής Φίλιππος.

Αναπληρωματικά μέλη από τη διοικούσα παράταξη εξελέγησαν οι Κατσαγώνης Θωμάς, Κατσιούλης Αναστάσιος, Κύρκος Σωτήριος, Βάγιας Κωνσταντίνος και Ανδριτσοπούλου Δήμητρα. Από τις παρατάξεις της μειοψηφίας οι Λυμπερογιάννη Βασιλική, Σούγελας Αριστείδης και Σπυρόπουλος Νικόλαος.

Η θητεία του Προεδρείου καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής είναι από 2.1.2024 έως  30.6.2026.

Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς κόπηκε και η βασιλόπιτα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Μηνόπουλο να αναδεικνύεται ο τυχερός της χρονιάς!

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιανουαρίου 2024]

Scroll to Top