Ο Εορτασμός Των Θεοφανείων Στο Δήμο Ηλιούπολης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2024 η γιορτή του Αγιασμού των Υδάτων στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης.

Αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, πλήθος νεαρών κολυμβητών βούτηξαν για τον τίμιο σταυρό, τον οποίο έπιασε τελικά ο Δημήτρης Ζάχος, 13 ετών, διακεκριμένος Αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης(ΓΣΗ), ο οποίος έχει πετύχει μέχρι σήμερα σημαντικούς χρόνους στο άθλημα της κολύμβησης και έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στους πρώτους της κατάταξης σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ο νεαρός Δημήτρης Ζάχος παρέλαβε τιμητική πλακέτα και εκκλησιαστική εικόνα διά χειρός Δημάρχου Ηλιούπολης Στάθη Ψυρρόπουλου και στη συνέχεια, έλαβαν τιμητικά μετάλλια όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως που συμμετείχαν στο έθιμο του Τίμιου Σταυρού.

Ο νέος Δήμαρχος της πόλης μίλησε για την σημασία της τιμής των παραδόσεων και των εθίμων, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο για την παρουσία του και ανήγγειλε πριν προβεί στην κοπή της πίτας ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Στάθης Ψυρρόπουλος πέταξε ψηλά το περιστέρι, τιμώντας το έθιμο, όπου «το Άγιο Πνεύμα εμφανίζεται σαν περιστέρι, ενώ ακούγεται η φωνή του Θεού Πατέρα».

Ακόμη, ανακήρυξε δημοσίως ότι το 2024 θα είναι η χρονιά της καθαριότητας για την πόλη μας, ενώ ευχήθηκε και στα παιδιά που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες εξετάσεις την φετινή χρονιά. Στη συνέχεια, μίλησε για το άθλημα της υδατοσφαίρισης και την σημασία του, αφού είναι το εθνικό μας σπορ, ενώ εξήρε την αθλητική πορεία του Ολυμπιονίκη μας κ. Μάνου Ζερδεβά, όπου ανακοίνωσε δημοσίως ότι εξετάζει να αποδώσει ονοματοδοσία στην Ηλιούπολη, όπως του αξίζει, για να αποτελέσει μεγαλύτερο πρότυπο για τα νέα παιδιά και να ενισχύσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης.

Ο Δήμαρχος αφιέρωσε το κομμάτι του στην Ηλιούπολη και τους δημότες της, δίνοντας γι’ άλλη μια φορά υπόσχεση ζωής για μία καλύτερη πόλη. Αίσθηση δημιουργεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κέρδισε το φλουρί της πίτας, γεγονός που τον γέμισε χαρά, θεωρώντας ότι η τύχη θα είναι με το μέρος και της πόλης μας.

Οι πατέρες της εκκλησίας που παρευρέθηκαν για την λειτουργία του Αγιασμού των Υδάτων ήταν ο Εκπρόσωπος Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιότατος κ. Δημήτριος, ο Θεοφιλέστατος Ρόδον κ. Φιλόθεος, ο Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Μοκίσου Δημήτριος, ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηλιουπόλεως Πατέρας Ευθύμιος Εφημέριος των Αγίων Αναργύρων, ο Πατέρας Στέφανος και ο Πατέρας Γεώργιος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών και Μικρασιατών Ηλιούπολης και ο Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης πρόσφεραν παραδοσιακά καλούδια στους παρευρισκομένους.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 13 Ιανουαρίου 2024]

Scroll to Top