Έδωσε όρκο η νέα Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού τελέστηκε την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η ορκωμοσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου, στην αίθουσα «Ιωνία» στη Βούλα.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος στέλνοντας και τις πατρικές του ευχές προς τους νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες για να πράττουν το καλύτερο για την πόλη τους.

Η πλειοψηφία των αιρετών ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώ τα μέλη των παρατάξεων «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών» έδωσαν πολιτικό όρκο.

«Δίνουμε εκ νέου όρκο τιμής, απέναντι στους συμπολίτες μας, πως θα ασκούμε τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντα που μας αναθέσατε στις 8 Οκτωβρίου και μέσω του όρκου υποσχόμαστε, πως θα δουλέψουμε σκληρά για την πόλη μας, την πόλη που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε το 2014, να γίνει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πόλη πρότυπο – σημείο αναφοράς σε όλους τους τομείς», ήταν τα λόγια του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλου ο οποίος με το τέλος της διαδικασίας δήλωσε: «Σήμερα, αφήνουμε πίσω μας τις όποιες εκλογικές μας διαφορές και ξεκινάμε τη δουλειά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στον κοινό μας αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε γενικές γραμμές στους στόχους της επόμενης πενταετίας, ανάμεσα στους οποίους είναι η επίτευξη του στόχου της ανθρακτικής ουδετερότητες, η συνέχιση των καλών πρακτικών στη διαχείριση των απορριμμάτων για τα οποία ο δήμος, είναι δήμος πιλότος για όλη τη χώρα, η συνέχιση των περιβαλλοντικών παρεμβάσεων αλλά και η απόκτηση νέου Δημαρχείου – Διοικητηρίου.

«Έφτασε η ώρα η πόλη μας να αποκτήσει νέο διοικητήριο. Έχουμε, ήδη, ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση γης για τη δημιουργία σύγχρονης εγκατάστασης, για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του δήμου μας. Παράλληλα, ξεκινάμε τις διαδικασίες απόκτησης μίας ακόμα μεγάλης έκτασης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τέλος, ολοκληρώνεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο που διασφαλίζει τη φυσιογνωμία της πόλης και ακυρώνει το πολεοδομικό έγκλημα που σήμερα συντελείται στην περιοχή με τα κτήρια έκτρωμα σε όγκο και ύψος. Αυτά και πολλά ακόμα είναι λίγα από τα εμβληματικά έργα που έχουμε σχεδιάσει για την επόμενη περίοδο και έχουμε τη γνώση και τη θέληση να τα κάνουμε πράξη».

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους εκλεγμένους που ορκίστηκαν σήμερα, καλή θητεία και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των συνδημοτών μας, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Εύχομαι σε όλους Καλές Γιορτές και μία Καλή Χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και επιτυχίες σε όλους τους τομείς».

Την τελευτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου εκπροσώπησε ο Δ/ντής του Γραφείου του, ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστος, η Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Φώφη Κατσιγιάννη, από την Περιφέρεια Αττικής ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθηνά Κωνσταντέλλου και Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, ο Υποδιοικητής του 8ου Πυροσβεστικού Σταθμού Σωτήρης Κακλέας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος της πόλης Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής του Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης και οι πρ. δήμαρχοι, Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και Πύλου – Νέστορος κ. Καφαντάρης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 23 Δεκεμβρίου 2023]

Scroll to Top