Νέα θητεία, νέοι στόχοι για την Διοίκηση του Γιάννη Κωνσταντάτου

Ελληνικό Αργυρούπολη

ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΕ ΟΡΕΞΗ

23 Δημοτικοί Σύμβουλοι σε θέσεις ευθύνης

Eίναι η τρίτη θητεία για τον Δήμαρχο Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο, όμως το πάθος για Διοίκηση, για έργα, για εξέλιξη, για προοπτική του Δήμου και για πολίτες που ευημερούν, παραμένει άσβεστο και εξίσου δυναμικό με την πρώτη φορά. Βασισμένος σε αυτή τη φιλοσοφία που θέτει σε προτεραιότητα τις ανάγκες των δημοτών, τις απαιτήσεις για ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις, την επαγρύπνηση και τη συνέχιση του έργου που συντελείται, ο Δήμαρχος όρισε από τώρα τα χαρτοφυλάκια και την ατζέντα της νέας Δημοτικής Περιόδου που ανατέλλει την 1η Ιανουαρίου 2024. Με 9 Αντιδημάρχους, 11 Εντεταλμένους και 3 Προέδρους επιτροπών και φορέων, ετοιμάζει το νέο σχήμα διοίκησης που θα κληθεί να πετύχει τους στόχους του πρώτου έτους της νέας θητείας. Ποιοι είναι αυτοί;

Mια Διοίκηση σύγχρονη, γρήγορη, χρήσιμη, λειτουργική και προπάντων, αποτελεσματική εξασφαλίζει για τους δημότες, η νέα πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει για τη νέα δημοτική θητεία ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2024, οπότε και αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή τα καθήκοντά της.
Οι επίσημες ανακοινώσεις έγιναν το βράδυ της Τρίτης 5 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού Αργυρούπολης, παρουσία των νεοεκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της Διοίκησης και καθείς ενημερώθηκε για το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει, καθώς και για τις προκλήσεις της επόμενης θητείας.
Το νέο διοικητικό σχήμα περιλαμβάνει 9 αντιδημαρχίες (7 έμμισθες και 2 άμισθες) και είναι αυξημένες συγκριτικά με την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο κατά μια, βάσει της νομοθεσίας που προσθέτει μια αντιδημαρχία επιπλέον, δεδομένης της κατάργησης του νομικού προσώπου (ΟΝΑΔΕΑ).
Οι αντιδήμαρχοι θα πλαισιωθούν από εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και θα αξιολογούνται και θα κρίνονται καθημερινά, στη βάση μιας συγκεκριμένης στοχοθεσίας που τίθεται με έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών, στην πράσινη ανάπτυξη, στην κλιματική κρίση, στην κοινωνική αλληλεγγύη, στη βιώσιμη λειτουργία της πόλης, στην ψηφιακή εποχή, στην ενεργοποίηση των πολιτών, στην ενίσχυση βασικών τομέων της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.
«Το νέο σχήμα καθορίζει τις νέες προτεραιότητες της Διοίκησης μας για τη νέα δημοτική περίοδο και για το ξεκίνημα αυτής, αφού έχουν χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Οι στόχοι και η νέα αντίληψη διοίκησης αποτυπώνουν τη φιλοσοφία της άσκησης της καθημερινής πολιτικής προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει δυνατά στα όσα έχουμε δρομολογήσει και σε όσα έχουμε μπροστά μας να διασφαλίσουμε προς όφελος των συμπολιτών μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι το έργο και μόνον αυτό θα μιλάει και θα αφήνει το αποτύπωμα του.
Με θητεία ενός έτους, αναλαμβάνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι εξής:

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 9 Δεκεμβρίου 2023]