Η 6η Πανελλήνια επίδειξη μόδας ΑμεΑ στον Άλιμο

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print
Χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό

Ο Δήμος Αλίμου και το Σωματείο ΔΥΑΜΕΑ (Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες, ΜΟΝΟ άνθρωποι), τιμώντας την  Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), διοργανώνουν και παρουσιάζουν στο κοινό την 6η Πανελλήνια Επίδειξη Μόδας ΑΜΕΑ.  Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 18:30 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο (ΒΑΚ), Μεγάλης του Γένους Σχολής 10, στον Άλιμο, παραολυμπιονίκες, αθλητές ΑΜΕΑ, πρώην και νυν μοντέλα, εστεμμένες διαγωνισμών ομορφιάς, απλοί αθλητές, χορευτές, θα φορέσουν τις μοναδικές δημιουργίες του «Οίκου Μόδας Τρανούλη» και θα αποδειχθεί, για μία ακόμη φορά, ότι όλοι είναι ίσοι και όλοι μπορούν ν’ απολαμβάνουν τις μοναδικές στιγμές της ζωής σε μια καθημερινότητα δίχως διαφορετικότητα, όπως υπογραμμίζει η  Πρόεδρος της ΔΥΑΜΕΑ, Σύλβια Αντώναρου.

Για αυτήν την σπουδαία προσπάθεια το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης συνέντευξη τύπου. Οικοδεσπότης της συνέντευξης τύπου ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους πολίτες που βρέθηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου διάβασε το μήνυμα του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη.

«Συμπερίληψη και ενσυναίσθηση, να μπαίνεις δηλαδή για λίγο στα παπούτσια του άλλου, είναι τα βασικά κλειδιά, για ν’ αποκατασταθούν τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια των ατόμων με αναπηρία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι οι άνθρωποι περικλείονται και χωράνε μέσα σε κάθε γεγονός της καθημερινότητάς μας. Σε οτιδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο. Χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις. Κάτι που για εμάς, τους αρτιμελείς, τους «φυσιολογικούς», όπως ανόητα ίσως αυτοχαρακτηριζόμαστε, φαίνεται δεδομένο. Η συμπερίληψη ατόμων με αναπηρίες στην καθημερινότητα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς την κοινωνική δικαιοσύνη και την ανθρώπινη εξέλιξη. Αντιμετωπίζει την ανισότητα και την διάκριση, δίνοντας σε όλα τα άτομα την ευκαιρία να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Σύλβια Αντώναρου, η οποία ίδρυσε το σωματείο ΔΥΑΜΕΑ με μοναδικό σκοπό την αγάπη και την προσφορά στον συνάνθρωπο που πάσχει. Η κυρία Αντώναρου μίλησε από καρδιάς για την συγκλονιστική ανταπόκριση που έχει το σωματείο από τους 100 εθελοντές που διαθέτει, οι οποίοι δουλεύουν ακούραστα όποτε τους ζητηθεί, ενώ δεν ξέχασε να τονίσει την τεράστια συνεισφορά των χορηγιών που τους επιτρέπει να κάνουν εξαιρετικές εκδηλώσεις χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ. Μάλιστα χαρακτήρισε εθελοντές και χορηγίες ως μικρά λιθαράκια που καταφέρνουν να δημιουργήσουν ένα σπουδαίο οικοδόμημα, ξεκαθαρίζοντας ότι το σωματείο για όλα αυτά που κάνει δεν παίρνει καμία επιχορήγηση.

Στο τέλος μίλησε ο Πρόεδρος του Αθλητικού Βυζαντινού Κέντρου Αντώνης Κριτικός, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η θετική απάντηση του Κέντρου για την συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν αυτονόητη, ενώ ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος αφού είχε ζήτησε να έχει παντού ράμπες το κτήριο την στιγμή που φτιαχνόταν, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένας χώρος απόλυτα προσβάσιμος και φιλικός σε άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η  εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος  Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης  τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συγκεντρώνονται φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλίμου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 2 Δεκεμβρίου 2023]

Scroll to Top