1.000 νέα δενδρύλλια στους πρόποδες του Υμηττού στο Δήμο Γλυφάδας

Γλυφάδα

Στόχος να αγγίξουν τις 10.000 έως το τέλος Νοεμβρίου

Περίπου 1.000 νέα δενδρύλλια ανεπτυγμένα, πλατύφυλλα, βραδύκαυστα φύτεψαν κάτοικοι, ύστερα από κάλεσμα του Δήμου Γλυφάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας δενδροφύτευσης του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”.

Εκατοντάδες εθελοντές έδωσαν το “παρών” την ηλιόλουστη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, αφήνοντας το δικό τους περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον Υμηττό, που αποτελεί πνεύμονα ζωής για ολόκληρη την Αττική.

“Πρέπει να προστατεύσουμε τον Υμηττό και το περιβάλλον και να χαιρόμαστε όλοι το βουνό μας. Εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι σήμερα εδώ, οικογένειες και πολλά μικρά παιδιά, πράγμα που μας δίνει κουράγιο ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο για όλους”, δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε: “Στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια βάλαμε χιλιάδες νέα δέντρα και θα συνεχίσουμε με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς. Είναι δέσμευσή μας πως όταν χάνεται ένα δέντρο θα φυτεύουμε στη θέση του δύο και τρία. Φυτεύοντας ένα δένδρο βελτιώνεις το κλίμα, ανανεώνεις τον αέρα, συγκρατείς τις πλημμύρες, δημιουργείς συνθήκες διαβίωσης της πανίδας του βουνού, εμπλουτίζεις τα υπόγεια νερά, απολαμβάνεις τον ίσκιο του και την ομορφιά του. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον Πρόεδρό του Γιάννη Σπανολιό για την εξαιρετική συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια και καλή συνέχεια να έχουμε”.

“Είναι μια μέρα καταπληκτική, μια πανέμορφη περιοχή, από κάτω η θάλασσα, εδώ το βουνό, κόσμος φυτεύει με καρδιά, με κουράγιο, με διάθεση”, τόνισε με ενθουσιασμό ο κ. Σπανολιός, αναφερόμενος παράλληλα στην άριστη συνεργασία τού “Όλοι Μαζί Μπορούμε” με τον Δήμο Γλυφάδας.

Από πλευράς της Δημοτικής Αρχής παρέστησαν στη σημερινή δράση οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Πρασίνου και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Μαίρη Μηλιαρέση, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδικών Σταθμών Ελένη Καράχου – Σκούταρη, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ταβερναράκης και η γνωστή τραγουδίστρια Κωνσταντίνα. Μεγάλη ήταν η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας υπό την Προϊσταμένη Μαρίνα Μαυροδόντη. Με την υδροφόρα του Δήμου μοίραζαν νερό στα ποτιστήρια, ενώ στους εθελοντές διανεμήθηκαν σάντουιτς και φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, που πηγάζει από τον Όλυμπο.

Οι δενδροφυτεύσεις θα συνεχιστούν με μαθητές σχολείων, έτσι ώστε έως το τέλος Νοεμβρίου να έχουν φυτευτεί περί τα 10.000 καινούργια δενδρύλλια.

Ξεκίνησαν οι δενδροφυτεύσεις από μαθητές των σχολείων της πόλης

Το δικό τους αποτύπωμα στο βουνό άφησαν μαθητές σχολείων της Γλυφάδας, στο πλαίσιο μιας διαρκούς και καθημερινής δράσης που θα υλοποιείται το προσεχές διάστημα. Μια υπέροχη εμπειρία στους πρόποδες του Υμηττού, ένα χρήσιμο διάλειμμα από τα μαθήματα, που είχε ξεχωριστό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, έζησαν 250 παιδιά από το 8ο Δημοτικό και δύο τμήματα της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου, ενώ τη σκυτάλη παρέλαβαν οι μαθητές των 6ου, 7ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων. 

Στην εκστρατεία δενδροφύτευσης του Δήμου Γλυφάδας, τα παιδιά έχουν μια βιωματική εμπειρία που θα τους  μείνει αξέχαστη, μαθαίνουν και παράλληλα προσφέρουν. Είναι μια δράση η οποία καθιερώθηκε, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία στην πόλη ενός πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη την Αττική. 

Τον συντονισμό και την εποπτεία της μαθητικής δενδροφύτευσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ενώ μεγάλη είναι η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας υπό την Προϊσταμένη Μαρίνα Μαυροδόντη. Όλα είναι οργανωμένα με άρτιο τρόπο, υπάρχει ιατρική μέριμνα για ο,τιδήποτε τυχόν χρειάζονται μαθητές και δάσκαλοι, ενώ διατίθενται καπέλα και άφθονο φυσικό μεταλλικό νερό για όλους, καθώς και τσάπες για τους εκπαιδευτικούς.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 18 Νοεμβρίου 2023]