Ενημερωτική καμπάνια για τον μητρικό θηλασμό στη Γλυφάδα

Γλυφάδα

Τρυφερό, πανέμορφο, χρήσιμο. Οι μανούλες έκαναν «μια στάση αγάπης» το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πλατεία Εσπερίδων, σε ένα ροζ – πράσινο παγκάκι, διαμορφωμένο ειδικά για την περίσταση και είχαν δίπλα τους επιστήμονες, οι οποίοι με σεβασμό, αγάπη και χαμόγελο τις ενημέρωσαν για την τεράστια διατροφική αξία του μητρικού γάλακτος, που χαρακτηρίζεται ως «το πρώτο εμβόλιο». Ενδυναμώνει τον οργανισμό και τον θωρακίζει απέναντι σε λοιμώξεις και ασθένειες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και αποτελεί την ιδανικότερη τροφή για τα βρέφη. Παράλληλα, ενισχύει τον συναισθηματικό δεσμό μητέρας και παιδιού, καθώς αποτελεί δώρο ζωής και για τους δύο.

Ο Δήμος Γλυφάδας (Κοινωνική Υπηρεσία και Κέντρο Κοινότητας) τίμησε και γιόρτασε με τον υπέροχο αυτόν τρόπο την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, η οποία ξεκίνησε την 1η και διήρκεσε μέχρι την 7η Νοεμβρίου. Ήταν μία ενημερωτική καμπάνια, με τίτλο: «Μια στάση Αγάπης», που διοργανώνεται στην πόλη μας για δεύτερη συνεχή χρονιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Κοινωνικοί λειτουργοί από το Κέντρο Κοινότητας και εκπρόσωπος από το mitrikosthilasmos.com βρέθηκαν στο σημείο, όπου υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν νέους γονείς.

Την δεύτερη ημέρα, ήταν εκεί επιστημονικό προσωπικό από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας, καθώς και εκπρόσωπος από το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος», μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την υποστήριξη της Γυναίκας από την ώρα που αντιλαμβάνεται τον εαυτό της ως Γυναίκα και σε όλο τον Κύκλο της Ζωής της. Στον Κύκλο, κάθε Γυναίκα μπορεί να βρει απαντήσεις και υποστήριξη στη μητρότητα, τον θηλασμό, τη γονεϊκότητα, το επιχειρείν, την πνευματικότητα, τη θηλυκή και ερωτική της φύση, τις σχέσεις και την κοινωνικοποίησή της.

«Στηρίζουμε τον μητρικό θηλασμό και προτρέπουμε όλες τις μανούλες να συνεχίζουν για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούν να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο αγαθό στα μωρά τους. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ την επιστημονική ομάδα που συνδράμει την Κοινωνική μας Υπηρεσία σε αυτή την τόσο σημαντική δράση, πιστεύουμε ότι κάτι καλό βγήκε αυτό το Σαββατοκύριακο μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και θέλουμε να ξέρουν όλοι οι νέοι γονείς ότι είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε σε ό,τι χρειάζονται», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

«Ο μητρικός θηλασμός είναι μια μοναδική στιγμή σύνδεσης μητέρας-βρέφους, ωστόσο σε πολλές από τις μανούλες που αποφασίζουν να θηλάσουν, προκαλεί αρκετό άγχος. Γι αυτό είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν ότι μπορούν να ζητήσουν υποστήριξη. Με πολλή αγάπη και σεβασμό λοιπόν σε όλες τις μανούλες, τις υποδεχθήκαμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην πλατεία Εσπερίδων τις ενημερώσαμε, λύσαμε τις απορίες τους και νιώσαμε πραγματικά ότι ήταν πολύ χρήσιμη και ουσιαστική αυτή η δράση. Πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Μητρικός Θηλασμός και του Κύκλος, με αφορμή την εβδομάδα θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου», τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγος Λένα Δεναξά, που είχε τον συντονισμό της δράσης. Παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Εντεταλμένες Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Καράχου – Σκούταρη και Δαφνούλα Χαρίση – Μπίλια, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Ταβερναράκης.

[Δημοσιεύτηκε στον ΠΑΛΜΟ της Γλυφάδας, 11 Νοεμβρίου 2023]